Renault Scenic: Renault scenic bj 2000 start niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn renault scenic:

Als ik de sleutel draai dan gaat deze wel op contact aanjager gaat aan als ik dan door draai dan gaat de aanjager uit omdat de auto normaal dan gaat starten maar nu doet ie helemaal niets er zit wel genoeg stroom op de auto. en met aanslepen doet de auto het wel.
Is dit het contact slot of is dit de startmotor of heeft iemand misschien een ander idee?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

mvg patrick

petrus86

Geplaatst door petrus86 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Op de brug zetten en tijdens het starten op de dunne aansluitkabel van de startmotor meten of er spanning staat,zoja dan is het de startmotor,zonee dan is het het contactslot.Succes!

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Lijkt mij eerder de massakabel tussen motorblok en carrosserie.
Als de hierboven beschreven situatie zich weer voordoet, pak je één startkabel (bv. de zwarte) en daarvan zet je één klem op een stuk ijzer van het motorblok en de andere op een blank stuk ijzer van de carrosserie. Als der motor dan wel start, is de massakabel de oorzaak. De massakabel kan aan één van de aansluitingen slecht contact maken, of zijn doorgerot.
In beide gevallen gewoon vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.