Renault Scenic: Renault Scénic DCi 1.9 loopt slecht stationair en houdt in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: DCi 1.9

Mijn Renault Scenic DCi uit 2001 met 283.000 km staat weer bij de garage. Dit omdat de auto soms enorm schudt bij stationair. Met een beetje gas bijgeven haal je de motor wel uit de cadans van het schudden maar ik merk dan dat de motor nog steeds niet goed loopt, lijkt op 3 cylinders te lopen. Soms varieert het toerental ook. Je ziet de toerenteller dan steeds heen en weer bewegen tussen de 500 en 1000 toeren alsof er een kabouter stiekem een beetje aan de gaskabel zit te trekken. Bij optrekken houdt de motor soms in en lijkt traag op het gaspedaal te reageren. Ook reageert de motor met een lichte schok als er na afremmen weer gas wordt gegeven.

De EGR klep is al kortgesloten, die doet niet meer mee. De auto krijgt regelmatig zijn beurten en mijn garage voegt ook na iedere grote beurt een flesje reiniger toe. Ik rijd voornamelijk snelweg en rijd zo'n 35.000 km/jaar. De problemen zijn sinds kort steeds erger geworden, vooral het inhouden. Ik tank bij verschillende tankstations (maar wel meestal Shell) gewone diesel en bij alle dieselmerken komt het schudden voor. Mijn garage kon er eerst niet veel mee omdat het schudden en inhouden ook niet constant optreedt maar nu wordt het echt te erg en komt het steeds vaker voor. Verbruik is verder normaal (1 op 16,5). De auto heeft altijd wel gerookt (zeker niet blauw of wit, meer zwart) bij flink doortrekken maar dat zou bij dergelijke dieselmotoren meer voorkomen, heb ik me laten vertellen.

Ik heb er al vanalles mee beleefd, al veel rekeningen liggen maar zou nu toch wel graag willen weten wat er nu aan de hand zou kunnen zijn. Al was het maar om mee te kunnen denken met mijn garage wat het zou kunnen zijn. Alvast bedankt voor de reactie.

Bochtenkoning

Geplaatst door Bochtenkoning , lid sinds 18 jaar geleden

3 Reacties

Bochtenkoning, 11 jaar geleden

Helaas, oplossing is niet gevonden ondanks veel speurwerk.

Topic mag dicht met 'n slotje van een modje

moderator PRO, 11 jaar geleden

We laten 'm toch nog even open. Wellicht dat er toch nog suggesties komen.

Bochtenkoning, 11 jaar geleden

Auto is verkocht. Zal waarschijnlijk ergens in het voormalig Oostblok of Noord-Afrika verder zijn levensdagen slijten... ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.