Renault Mégane : Resonerend plaatwerk

In de kofferbak van mijn Renault Megane Break resoneert iets. Dit geeft een heel hinderlijk geluid. Dit doet zich alleen voor als de auto koud is. Nu vermoed ik dat er twee platen welke met puntlassen aan elkaar zijn gemaakt iets los zitten waardoor dit resoneert. Wellicht is het door de warmte van de uitlaat (direct daaronder) dat het plaatwerk uitzet en niet meer rammelt/resoneert. Ik zoek hiervoor een oplossing. Zou het helpen om kit tussen deze platen te spuiten..?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Drufus2404 (0) PRO, 20 jaar geleden

is het niet een los schotje in de achterdemper van de uitlaat ?


groeten Marc

ksie (0) PRO, 20 jaar geleden

achterste uitlaatrubbers contr of deze veel speling hebben op de ophanghaak van de demper Het zijn uitlaatrubbers met een harde kunstofring erin gemonteerd

pha (0), 20 jaar geleden

Uitlaat en ophanging hiervan evenals de hitteschildjes zijn gecontrolleerd, dit bleek niet de oorzaak. Waarschijnlijk zit het echt in het plaatwerk. Zou het helpen iets van kit tussen beide platen te spuiten of kan ik beter naar een carrosserie/schadebedrijf gaan?

Drufus2404 (0) PRO, 20 jaar geleden

ja maar dan moet het speciale bodykit zijn het beste is dan waarschijnlijk om idd naar een schadeherstelbedrijf te gaan


groeten
Marc

pha (0), 19 jaar geleden

Nou heeft even geduurd maar dan toch een oplossing. Een uitlaatspecialist wist raad... Naar nu blijkt hing er een stukje van het ophangsysteem tegen de carrosserie. Men heeft dit bijgebogen en het geluid is verdwenen. Dit kon de dealer dus niet vinden, slordig!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.