Renault megane RXE 1.9 dti: vreemd geratel uit motorruimte bij aanzetten kontakt.

Bouwjaar: 1999

hallo allemaal,

ik heb bij een autohandelaar een zeer mooie donkerblauwe renault megane 1.9 dti (100pk) hatchback in RXE uitvoering met airco , boardcomputer enz.. uit 11-1999 in de aanbieding zien staan. ik mocht rustig de auto en autopapieren contoroleren. maar toen ik de tellerstand in de auto wou controleren draaide ik aan het contact, zodat het display verlicht werd en hoorde ik eerst een kort gezoem(waarschijlijk de brandstofpomp)en meteen daarna een vreemde harde geratel van tandwielen of iets dergelijks uit het dashboard of motorruimte komen, deze bleef ook constant aanwezig tot ik het contact weer uitzette ik had dus nog niet de motor aanstaan.
de renault is echt in redelijke goede staat en heeft 117.000 op de teller staan en is volgens onderhoudsboekje voor alle onderhoud bij de renault dealer geweest. motor en motorruimte glimt helemaal van nieuwstaat. eventueel kon de renault met NAP geleverd worden. mijn vraag is dus wat is dat vreemde geratel (van tandwielen lijkt het wel ) en verder zou ik graag willen weten of het eenvoudig zelf op te lossen is. ben geen automonteur maar ben wel electronica-technicus van beroep en heb wel eens simpele reparaties aan mijn huidige auto zelf probleemloos uitgevoerd. moet ik deze auto kopen of is er misschien sprake van een vreemde historie ? natuurlijk zal ik zeker gaan afdingen. zijn er dingen waar bij zo'n auto op moet letten voor de aanschaf ? de distributie is bij 70.000 km vervangen moet ik uit veiligheid deze toch maar laten vervangen ??? graag z.s.m. meer info voordat de auto misschien verkocht is !!! alvast bedankt

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Sander10757 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik vermoed dat het de recirculatie klep in het kachelhuis onder de motorkap is.

versace1 (0), 20 jaar geleden

is dit defect eenvoudig zelf te herstellen ? en moet er dan iets vervangen worden? of moet ik de handelaar vertellen dat,mocht ik de megane willen aanschaffen, dat hij het defect zelf moet oplossen.
de handelaar heeft veel mooie jonge auto's staan maar ik heb nergens zijn werkplaats zien staan ??? zal ik dan maar 'extra' afdingen ?

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Ratelen (tikken) komt van de brandstofpomp en wordt veroorzaakt door het vervroegingsklepje. Dit is volkomen normaal en is dus geen defect!

Sander10757 (0) PRO, 20 jaar geleden

Weet je zeker dat dit ook bij de dti het geval is?

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Ja.

versace1 (0), 20 jaar geleden

het klopt inderdaad dat je een korte zoem hoort van een paar seconde bij het aanzetten van het contact. dat weet ik. maar ik hoorde na het korte zoemen ook een ander goed hoorbaar geluid, het klinkt echt als geratel van tandwielen. dit geluid is constant hoorbaar. ik heb het contact ongeveer een minuutje aangelaten uit de veronderstelling dat de megane mischien lange tijd stil heeft gestaan in de showroom van de handelaar en dat misschien het systeem zich aan het resetten was. maar het geratel bleef na die minuut nog hard aanwezig. tevens viel mij ook op dat als je 1 van de portieren opent en dan weer sluit hoor je ook een soort plofgeluid uit dezelfde omgeving waar het geratel vandaan komt. zet ik nu een portierraam open , dan hoor je die plof niet. het heeft dus zo te zien met de luchtdruk in het interieur te maken. kan het geen kwaad of hoort het toevallig zo ???

pha (0), 20 jaar geleden

Dit heb ik ook gehad met mijn Megane. Er is een simpele goedkopeoplossing met één nadeel.
Laat de stekker van de recirculatieklep loshalen en het is over. Nadeel is dan dat de recirculatiestand niet meer werkt. De 'plof' die je beschrijft bij het sluiten van het portier wordt ook veroorzaakt door de recirculatieklep en is met deze oplossing ook verleden tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.