Renault Megane Scenic: Onregelmatig stationair toerental

Bouwjaar: 1999

Deze scenic met 1.6-8v K7M A7/02 motor slaat soms af, of dreigt af te slaan. Ook klaagt de klant dat hij "haperend" rijdt.
Ik heb hem uitgelezen, maar geen storing aanwezig. De motor loopt wel mooi op 4 cyl. De stat.toerenregeling schoongemaakt en vacuumslangen gecontroleerd. Dit alles zonder succes. Klopt het dat de gaskleppotmeters bij dit type wel eens problemen geven?

Fonszarelli

Geplaatst door Fonszarelli (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Roy10511 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is niet je vacuumslangetje van de map sensor gescheurd??? Goed kijken komt zeer vaak voor!!!! Succes

GIANTPETE (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb de zelde storing ooit gehad alles om gewisseld met een ander voertuig en uiteidelijk bleek dat het in de bougie's zat heel vreemd want de probleem auto had vrij nieuwe NGK bougie's van het voorgeschreven type toen ik deze hadden vervangen door de bosch was het probleem er uit
sucses

patrick_r (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoi,

Bekend probleem bij dit type,goed kijken of er geen doorslag spoor op de bobine's zit en anders smoorklephuis vernieuwen.
Doe ook meteen de stuurbekracht.schakelaar doorverbinden ,draait ie ook iets hoger stationair.

Groetjes,

Patrick

2-fast-reanult (0) PRO, 19 jaar geleden

meschien helpt het om het smoorkleppen huis te reinigen?

406 (0) PRO, 19 jaar geleden

Roy, goeie tip, daar heb je teminste wat aan. Hartelijk dank, 406

Fonszarelli (0) PRO, 19 jaar geleden

Probleem is inmiddels opgelost, echter vergeten om terug te posten!! De oorzaak was een slechte massacontact (achter het nokkenastandwiel) welke waarschijnlijk losgeweest is met vervanging van de d-riem. Toch bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.