Renault Laguna: roken en niet veel vermogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

hoi,

het volgende is voorgevallen, een laguna met weinig trekvermogen en veel rook.
gaf als fout aan defecte lmm. Lmm gecontroleerd, was idd defect ( draad niet goed) na montage nieuwe lmm nog steeds niet goed trekken en veel rook. omdat er weinig uitlaatgas druk aan de achterzijde te voelen was kat losgetrokken, geen verbetering. omdat de ecu nog steeds lmm als fout aangaf en het spruitsstuk binnen korte tijd erg warm werd, egrklep losgehaald. Hieruit bleek een er een stuk afgebroken te zijn. Egr vervangen, probleem opgelost.
groeten michiel

Michielrc7825

Geplaatst door Michielrc7825 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Fijn he, die EGR (***) kleppen...

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

fijn voor het milieu, *** voor de monteurs, en je krijgt van die vieze gore niet schoon te krijgen klauwen ervan... Maar als er een stuk uit je egr breekt, wat idd wel eens (lees 'vaak') voorkomt, dan kan je het meestal wel horen aan een dof brommend geluid

Michielrc7825 (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi,
hadden het nog niet gehad dat die dingen afbraken,
naja, ik hoor het wel dat het vaker voorkomt.
groeten michiel

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

komt door overmatige vervuiling in de klep zelf, komt zo'n brok aan een kant achter het klepje, breekt ie af bij de aanhechting naar de bedieningsstang

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.