Renault TWINGO: Ruitensproeier werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F F7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

De ruitensproeier voor en achter werkt niet.

* Pompje werkt prima!
* Reservoir is vol
* Gaatjes zijn niet verstopt

Ik heb het pompje omhoog uit het reservoir geschoven om te kijken of ik iets geks tegenkwam. Het vreemde vind ik (maar misschien is dit typisch renault) dat het pompje maar heel 'losjes' vastzit. Hij rust/klemt als het ware in het reservoir, met het 'tuutje'/ slangetje in het reservoir. Hij maakt dus gewoon het zoemende geluid, maar er wordt geen vloeistof in de slangetjes gepompt. Iemand een idee waarom er geen vloeistof op de voorruit komt?

En tweede probleem; als ik nu vloeistof bijvul, loopt het net zo hard weer uit, totdat het peil heel laag staat. Het is net alsof ik een vacuüm heb doorbroken ofzo. Het komt er weer uit op de plek waar het tuutje het reservoir ingaat.

alto2011

Geplaatst door alto2011 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (215), 7 jaar geleden

Je hebt een systeem met eenrichting-ventieltjes in de leidingen bij de pomp: linksom draaien is voorruit sproeien en rechtsom is achterruit sproeien, Als die ventieltjes niet meer werken, krijg je ongeveer de beschreven verschijnselen.

alto2011 (0), 7 jaar geleden

Heino, bedankt.
Betekent dit dat ik een nieuwe pomp nodig heb? want hij sproeit achter en voor niet meer......

En zou bij een nieuwe pomp het probleem2 (het overlopen van de vloeistof) ook opgelost zijn denk je?

kaleido 1 (1585) PRO, 7 jaar geleden

Nee , er hoort een rubbertje in het gaatje te zitten waar het tuitje in komt van het pompje , ik denk dat het rubbertje nu in het tankje ligt.
Als je het slangetje op het pompje los maakt en dan sproeit komt er dan ook geen water uit ? , zo nee dan is het pompje defect , ondanks dat hij zoemt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.