Renault Laguna 2 GT 1.8 16v: Ruitenwissers stoppen volledig in interval

Bouwjaar: 2001

Vandaag kreeg ik te maken met een vervelende storing:

In de interval van de ruitenwisser voor stopte de ruitenwisser plots met wissen en reageerde hij nergens meer op. Andere wisstanden deden het ook niet. Na enkele keren mijn auto te hebben uitgezet en gestart deed hij het weer normaal. Maar na een paar minuten interval wissen weer het zelfde verhaal. In totaal 6 keer gebeurd binnen 45 minuten en op de snelweg met dit regenachtige weer erg lastig.

Iemand een idee wat er hier aan de hand is? Is het een electronische storing of is het relais rot?

minne7916

Geplaatst door minne7916 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

minne7916 (0), 18 jaar geleden

Ik heb trouwens geen regensensor, dus die kan in ieder geval niet defect zijn.

Alfred264 (0), 18 jaar geleden

Misschien moet je het relais nakijken of vervangen wat de wissers aanstuurt.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

De ruitewisser stuur je aan met de schakelaar. Als je de schakelaar uit zet, zou dan de ruitewisser onmiddelijk stoppen. Daarom is er ook nog een draad met continue spanning, die zorgt dat de ruitewisser blijft werken tot de arm op de juiste plaats staat. Op interval wordt de ruitewisser aangestuurd (om een bepaalde (soms zelf in te stellen) tijd). Het lijkt erop dat je geen continue spanning op de ruitewisser hebt. Maar het is een gokje, voor hetzelfde geld heb je een massaprobleem of een kapotte ruitewissermotor. Zou zelf op zoek gaan naar de stekker naar de ruitewissermotor en gaan meten, immers meten is weten. Succes, Sjaak.

minne7916 (0), 18 jaar geleden

Ik ben bij de dealer geweest en deze heeft een nieuwe schakelaar (in het stuur met hendel) besteld en geplaatst. Tot nu toe geen problemen gehad, maar helaas ook geen grote regenbuien

minne7916 (0), 18 jaar geleden

Hendel was niet de oorzaak, er stond veel water in de ruimte onder mijn ruitenwisser (net achter het schutbord) waardoor de ruitenwisser motor onder water kwam te staan (volgens de dealer). Probleem had na weghalen van het water verholpen moeten zijn, maar helaas niet.

Achteraf is er nu een nieuwe ruitenwissermotor geplaatst en doet alles het weer normaal.

minne7916 (0), 18 jaar geleden

Na 10 bezoeken aan de garage en veel nieuwe spullen:

Schakelaar in stuur, ruitenwissermotor, ECU, zekeringplaathouder bleek dat een nieuwe zekering doos de oplossing.
Hierop zit namelijk een relais vastgesoldeerd en die was dus hoogst waarschijnlijk niet helemaal goed meer in de oude zekeringdoos.

bvan h (0), 18 jaar geleden

[quote=minne7916]Na 10 bezoeken aan de garage en veel nieuwe spullen:

Schakelaar in stuur, ruitenwissermotor, ECU, zekeringplaathouder bleek dat een nieuwe zekering doos de oplossing.
Hierop zit namelijk een relais vastgesoldeerd en die was dus hoogst waarschijnlijk niet helemaal goed meer in de oude zekeringdoos.[/quote]
IK HAD SINDS KORT VAN DEZE SITE GEHOORD JAMMER WANT IK HAD JE KOSTEN KUNNEN BESPAREN WANT DIT KOMT HEELVEEL VOOR BIJ DE 2001 MODELLEN.

minne7916 (0), 18 jaar geleden

bvan h: gelukkig is het allemaal nog onder de garantie verholpen. Dus dat scheelt enorm.

Echter is de garantie bijna verlopen en heb ik nog steeds een probleem met een onregelmatig lopende motor. de auto rijdt goed, maar als de motor stationair draait vind ik de auto nogal schudden, je voelt het in de stoelen, bijvoorbeeld als je voor het stoplicht staat te wachten. Alle cilinders lijken goed mee te doen. Het schudden lijkt erger te worden naarmate het buiten warmer wordt. Verder loopt de motor wat rustiger als er Shell V Power of Total Excellium benzine in gaat. Ook lijkt het alsof de auto af en toe inhoud, alsof de airco aanslaat maar dat gebeurd dan niet.

Enig idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.