Renault Megane: Ruitenwissers,regensensor en interval

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De auto is een Megane 1600 Grand Tour 2005 en uitgerust met een regensensor waarvan de interval vd ruitenwisser niet werkte naar RENAULTgarage geweest en mij werd verteld dat dit aan de sensor lag, deze is vervangen en hierbij werd mij verteld dat alles weer goed functioneerde (ook de interval), maar na controle door mij bleek dat het euvel nog steeds aanwezig was, weer terug naar de garage waar me nu werd verteld dat de intervalschakelaar werkte als instelling vd gevoeligheid vd sensor, waarom zit de interval er nu op???
Bij weinig regen/sneeuw te weinig of veel te veel wisbewegingen door sensor.
Slechte garage of de waarheid???? of gewoon wat anders stuk???

Willy Dale

Geplaatst door Willy Dale (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ikzelf heb corsa d ook uitgerust met regensensor daar word je doodnerveus van,stekkertje van regensensor afepakt en nu kan ik hem bedienen zoals ik wil,ook interval alleen de snelheid van interval kan ik niet regelen

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

de draaischakelaar met druppels zit waar de intervalregeling zit bij een gewoon systeem.
Uw systeem heeft geen intervalregeling maar een regeling van de gevoeligheid van de regensensor.
Het kan zijn dat bij het verstellen ervan de wisser 1x gaat en dan wacht op info van de sensor. Je kan dan op max zetten maar als er geen regen is zal er niet gewist worden.
Het kan ook zijn dat je de wisserschakelaar eens moet af en aan zetten om deze na een nieuwe rit te activeren.

Willy Dale (0), 14 jaar geleden

Het klopt inderdaad dat de wisser 1x wist bij het verstellen en het daarbij laat, het is vooral storend dat er bij weinig regen vaak de wisser voor je neus maar heen en weer zwiept, vaak zet ik het dan maar af en tip af en toe de hendel aan voor 1x wissen, maar dat is soms weer te lastig tijdens het rijden.
Eigenlijk zou je de interval moeten kunnen gebruiken buiten de sensor om of in combinatie met.
Dank voor reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.