Renault Scenic: scenic 97 k7m stotteren bij het optrekken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m 702

Hallo wie kan mij helpen. Ik heb een scenic uit 1997 met een 1.6 k7m motor. Sinds enige tijd stottert de auto op lage toerentallen vooral bij het optrekken in de lagere versnellingen. Het lijkt op een probleem met de gasklep potentiometer maar ik lees ook verhalen over defecte bobines.
Wie weet er raad?

groetjes en alvast bedankt. Ron

veurdewieks

Geplaatst door veurdewieks (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

loopt hij stationair ook schommelend?
In dat geval zal ik voor de bobine gaan.

veurdewieks (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie. Stationair loopt hij goed. Als ik het gas dieper intrap trekt hij ook goed door. Het is juist bij het oppakken in de lagere toerentallen en sinds vandaag ook als ik het gas helemaal loslaat. Dan begint hij te horten en te stoten. Als ik de bobines moet vervangen moet ik ze dan allebei doen of kan ik volstaan met de ene defecte.

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Kunt beter allebei vervangen. Kijk meteen naar het vacuumslangetje van de map-sensor. Deze willen nog wel eens inscheuren. Map-sensor zit aan de bestuurderskant tegen het schutbord met 'n 3-polige stekker aan de onderzijde en 'n slangetje naar het gasklephuis.

Gr.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

ontstekingsprobleem, controleer ook de bougies.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk idd een ontstekingsprobleem en controleer zo als averdonk zegt de slang van de map sensor ook even

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.