Renault Laguna Break 16-16V: Schakel probleem, wil af en toe niet in zijn "1"

Bouwjaar: 1998

Mijn Laguna Break 16-16V (km stand 147000) krijg ik af en toe met zeer veel moeite in zijn eerste versnelling. Het probleem doet zich meestal voor als ie warm is. Doorschakeln naar de tweede versnelling gaat af en toe ook met lichte weerstand. Verder schakelen gaat verder wel soepel.
Kan iemand mij vertellen wat dit zou kunnen zijn.
Ton

Ton11582

Geplaatst door Ton11582 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ja je zou een keer je versnellingsbak olie kunnen verversen met de normale olie die renault voorschijft of als het probleem zich voor blijft doen dan met d2 olie die is beter dat is automate olie.ik heb daar goede ervaring mee.
succes.

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Omdat het probleem zich alleen warm voordoet denk ik dat het schakelmechanisme afgesteld moet worden.

Ton11573 (0), 19 jaar geleden

Ik heb olie (laten) verversen van de versnellingsbak. Goed Castrol olie gebruikt. Hij schakeld weer als een warm mes door de boter. Het instructieboekje zegt dat versnellingbak olie niet behoeft te worden vervangen. Na informatie van deskundigen is het zeker goed om de bak te verversen bij 100.000 - 120.000 km.
Erwin bedankt voor de tip. En gelukkig hoefde het mechanisme niet worden afgesteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.