Renault Laguna 2.2d: Subframe en Vacuumpomp

Bouwjaar: 1995

Ik ben sinds kort eigenaar van een Laguna 2.2d van 1995 met 383000 op de teller. Weet iemand of speling op het subframe erg schadelijk is om mee rond te rijden? Wanneer men over korte oneffenheden rijdt heb je het gevoel alsof heel je voorkant beweegt ten opzichte van de rest van je wagen. In de garage zeiden ze dat het bevestigingssysteem stevig genoeg is. Ze zeiden dat het 'enkel een onaangenaam gevoel is'.
Ondertussen breekt mijn vacuumpomp. Ben 2 liter olie verloren op 300m. Heeft iemand ooit al dergelijk probleem gehad? Want volgens mijn garagist komt dit bijna nooit voor. De zijwand was uit de pomp geslagen...
Waaraan mag ik mij nog verwachten denken jullie?

DenDuvel

Geplaatst door DenDuvel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Heb je wel goed geluisterd naar wat er gezegd is? "speling op subframe" . Nog nooit van gehoord!

geert3496 (0) PRO, 20 jaar geleden

Subframe is vastgemaakt met silentbloks aan het chassis,deze zullen speling hebben.Zou er toch niet mee willen rondrijden, wat de vacuumpomp betreft komt sporadisch voor heb er 2 gehad een peugeot 405 en renault clio.
Vraag me toch af hoe deze wagen door technische keuring kwam, of hoeft dit niet bij verkoop in Nederland?

DenDuvel (0), 20 jaar geleden

wel, er zit een beetje speling op die blokken, maar het schijnt dat het volledige bevestigingssysteem meer inhoudt dan die silentbloks (waar de speling opzit) en dus beweert de pipo van mijn garage dat het allemaal geen erg is, zolang ik mijn manieren maar houd. Wat die keuring betreft, ik ben Belg, maar er staat wel een vermelding van op mijn keuringsfiche. Dus waarschijnlijk trekken ze hem dit jaar uiteen, of krijg ik een rood formulier voor directe immobilisatie.
En over de verkoop, de wagen komt van mijn vader en om de financiële kant van de zaak te beperken, zijn de papieren en nummerplaten behouden, terwijl hij mijn oude nummerplaten heeft gebruikt om op zijn nieuwe Laguna Grandtour dCi te bevestigen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.