109 bezoekers online

Renault Laguna 2001: Kraken van het dashboard

Bouwjaar: 2001

Hoi,
Het dashboard van mijn Laguna II heeft de nodige kraakjes en piepjes, niet op 1 plek maar eigenlijk over het gehele dashboard verspreid. Hotspot: de klimaatregeling! Er zit ook veel hard plastic in verwerkt. Ik had verwacht dat bij warmer weer (nu dus!) dit beter zou worden maar het tegendeel is waar.
Heeft iemand dezelfde ervaring en is er wat aan te doen?

Groeten, Rob.

rob9958

Geplaatst door rob9958 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

0

rob9958, 15 jaar geleden

Op laguna2.de gelezen om de naden tussen het kunststof in te spuiten met siliconenspray. Heb ik gedaan en inderdaad is het kraken nu minder (maar niet 100% verdwenen).
Rob.

0

Safrane10698, 15 jaar geleden

Bij de bouw winkel kan je hele dunne tochtstrip halen (schuimachtig) en dan alles van het dashbord los en overal net op de randjes plakken, is veel werk,maar dit werkt wel 100% en is blijvend.

0

rob9958, 15 jaar geleden

Sebastiaan,
Dit is inderdaad wel heeeel veel werk en m.i. alleen te doen bij grotere naden zoals bv. bij de klimaatregeling. Heb jij dit zelf allemaal wel gedaan?
Rob.

0

Safrane10698, 15 jaar geleden

Ja ik heb dan een Safrane maar ik heb alles er uit gehad ook mijn klimaatregeling zelfs de 2 lagen van de deuren tot op het metaal maar het kan overal tussen ook kleine naden, want alles wat er buiten stak sneed ik met een mesje af als je goed doet zie je niks. Je moet gewoon voorkomen dat de 2 lagen over elkaar schuren (ik denk zelfs dat een plastic zakje genoeg zou kunnen zijn, maar niet uitgeprobeerd)

0

rob9958, 15 jaar geleden

Je brengt me op een idee met dat plastic. Ik ga eens experimenteren met bv. folie van een doorzichtmap waar je documenten in kan doen. Dit plastic is stevig en goed ergens tussen te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.