Renault Laguna: Airco werkt niet

Bouwjaar: 1997

Hallo,
de climate control van mijn renault laguna 1.8 Alize van 1997 heeft problemen. De airco start niet, en in het display komt de ingestelde temperatuur te staan met de melding Service. Ook het handmatig bedienen van de ventilator werkt niet. De veiligheden in het kastje linksonder het dashboard zijn heel. Wie weet wat dit kan zijn?

Jan

jubels

Geplaatst door jubels (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Dat weet je pas als je hem hebt laten uitlezen.

Packard49 (0), 20 jaar geleden

Ik heb met mijn laguna uit 1996 een soortgelijk probleem gehad. Bij mij zat de stekker van mijn ventilator los (waarschijnlijk een passagier met zijn voeten er tegen getrapt), daardoor ging de ventilator niet draaien en kreeg ik de melding service. Misschien dat het hier ook helpt om de stekker goed aan te drukken!?

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

de stekkers op de ventilator fikken ook wel eens uit dan krijg je dit probleem, verder moeten er in het zekering kastje 3 dikke zekeringen zitten (60 a of zoiets) waarvan de middelste voor de aanjager is,ook de aanjagers zelf fikken regelmatig uit maar dit moet je dan gemerkt hebben(kosten 240 euro)

jubels (0), 20 jaar geleden

Okay bedankt voor de tip. Ik zal het aanjager circuit eens even controleren.

Rene9557 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het is inderdaad de stekkerverbinding op de aanjager motor. En wel een van de twee massa verbindingen. Even schoonmaken is meestal de oplossing.

jubels (0), 20 jaar geleden

Inmiddels doet hij het weer. Het was een overgangsweerstand op de zekering van 40 A.Het bleek dat de zekeringen 35 tot 40 goed verstopt zaten onder het normale zekeringenkastje. Je moet dus met je hoofd op de pedalen liggen. Dan zie je een geperforeerd klepje. Daarachter zaten de betreffende zekeringen.
Allemaal bedankt voor de bruikbare tips.

laguna88 (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn laguna rt 1.8 alize uit 1996 allebei de massa contacten uitgefikt... even schoonmaken en het werkt weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.