Renault Laguna RT 2.0: kachel radiator

Bouwjaar: 1996

Ik heb een kapotte kachelradiator. Ik heb gehoord dat het hele dashboard los moet om hem te kunnen vervangen. Klopt dit? Het is een laguna RT 2.0 met climate controle. Wie kan mijn een werkbeschrijving mailen of hier plaatsen. jurqen@hotmail.com

Packard49

Geplaatst door Packard49 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

nee hoor hij kan er zo uit, heb het eens gedaan maar weet de details effe niet meer.weet wel nog dat het niet veel voorsteld

EI (0), 20 jaar geleden

hier zijn al zoveel topics over geweest. Zoek en gij zult vinden.

erwin2915 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is heel makkelijk zit lv onder het dashboard bij de pedalen 3 boutjes eruit draaien en onder de motorkap de kachelslangen loshalen moet je die blauwe klem iets omhoog halen zodat het koelsysteem leeg loopt en de dop eraf natuurlijk en dan kan je zo de kachelradiateur eruit pakken en die dingen die erbij zitten bij de nieuwe radiateur hoef je niet te gebruiken alleen dat schuimrubber wat je erop moet plakken is een half uur werk met ontluchten.
succes Erwin.

Packard49 (0), 19 jaar geleden

Het verwisselen van de kachel radiateur viel inderdaad wel mee. Na drie boutjes onder het dashboard los gehaald te hebben kon ik de radiateur al verwijderen. Ik heb onder de motorkap de aansluiting van de kachel niet los gemaakt. Alle koelvloeistof heb in onder het dashboard kunnen opvangen. Voor het plaatsen van de nieuwe radiateur even nieuwe O-ringen plaatsen op de toe- en afvoerpijpjes onder het dashboard (de pijpjes heb ik niet vervangen omdat deze nog schoon en heel zijn). Alles weer vast zetten en dat ontluchten. Ik was in 3 kwartier klaar. (Erwin bedankt voor de omschrijving dat maakte het een stuk makkelijker)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.