Renault CLIO: Schakelaar verlichting, ruitenwisser.

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K 67, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 65

Help! Ik wordt gek!

Een jaar geleden kochten ik voor mijn vrouw een citroen c1. Lekker zuinig! In 1 jaar tijd: kapotte versnellingsbak, kapotte startmotor vervolgt door 2 liter olie verbruik op 1000 en garage kan het probleem niet vinden. Auto er zo snel mogelijk uit en ingeruild voor een degelijke diesel. Tja we rijden 35.000 km op jaar basis!

Onze nieuwe aanschaf een renault clio 1.5 uit 2012 net ingereden onder diesel termen.

Eerste 2000 km zit er op, een speaker laten vervangen want die was kapot. Maar vandaag begon de echte ellende. Na een lange en belangrijke dag met de familie taaien we langzaam af en zetten de tocht naar huis in. (Over B wegen onverlicht, ik woon in de achterhoek!)

Ik heb licht last van nacht blindheid, en op het moment dat ik mijn groot licht wil inschakelen doen beide koplampen niets (ik mag voor 100% de weg op! Speciale bril niets gevaarlijks aan!)

Thuis aangekomen, auto opnieuw aangezet. Werkt alles voor paar seconde!
Mistlichten (voor achter), grootlicht ect werken niet. Lampen staan altijd ingeschakeld ook met motor uit. Zodra ik t contact uit zet en de deur open trek gaan de lampen uit. Knipperlichten doen het wel. Lampen krijg ik ook niet meer uit.. wat ik ook probeer.

Dan komt het gekke! Me ruitenwissers doen het ook niet. Elke stand waarin ik hem zet! Ze bewegen niet. Ze bewegen alleen als ik me ramen sproei! Boord computer voor verbruik ect is ook niet te benaderen. Zekeringen zijn in tact.

Enige wat werkt:
- lampen gaan altijd aan. Okal schakel ik t contact in met lampen uit.
- knipperlichten werken

- sproeien van de ruiten doen het incl de wisser. Wisser zelf inschakkelen doet t niet.

De rest van alle elektronica in de auto werkt zonder problemen. Hoewel we de laatste paar dagen enorm veel storing op de radio hebben.

Kan iemand me vertellen hoe en wat dit is. Ik zie namelijk me portemonnee leeg lopen aan reparaties. Auto is verkocht zonder garantie! Had geen zin om 850 euro bij te betalen. Bedankt

Juggermood

Geplaatst door Juggermood , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

sleutelaar1952 PRO, 3 jaar geleden

kijk eens naar alle relais ook deze binenin de clio, boven het gaspedaal achter daschboord zaten bij een oudere clio ook deze dingen , wie weet is dan de oplossing gevonden

autobalk PRO, 6 maanden geleden

Wat is hier het probleem geweest ,hoe is dat toen opgelost?
Ik heb hier een clio met hetzelfde probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.