Renault Twingo: Schokdemperhoes

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb een probleem met mijn Twingo (1994).
Om de schokbreker (en tussen de vering) linksachter zit een een rubberen hoes die inveert wanneer de auto veert. Deze kraakt steeds wanneer de auto inveert. Ik ben erachter gekomen dat de hoes langzaam naar beneden zakt. Rechts is dat niet. Als ik hem weer omhoog schuif/draai is het weer stil. Mijn vraag:
Hoort deze niet vast te zitten?! Iemand enig idee? En hoe nu verder? Schokdempers en veren zijn prima overigens. B.v.d. Peter.

phollegien

Geplaatst door phollegien (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

peter ik vermoed dat de verpoot eronder uit moet en de veer los gehaald worden om die hoes er weer op tekrijgen want ik begrijpt dat het je zo niet lukt anders zou ik zeggen probeer hem er zo goed tefriemelen.

groetjes jan.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik betwijfel of het geluid over is wanneer de hoes goed zit. Hij hoortg natuurlijk wel bovenaan te zitten, echter komt het geluid meestal uit de schokbreker zelf.

Sytze

phollegien (0), 17 jaar geleden

Jan en Sytze, bedankt voor de reacties. Het is echter zo dat ik die hoes al meerdere malen omhoog heb geschoven. Zelfs een keer echt fatsoenlijk door het achterwiel eraf te halen. Dan blijft het weer een tijdje stil. Maar na verloop van tijd hoor ik het weer en dan is ie dus weer gezakt.
Mijn belangrijkste vraag is dan ook eigenlijk: wordt het dan tijd voor een nieuwe? Ik denk het wel, want hij zou toch op zijn plek moeten blijven zitten. Alvast bedankt, Peter.

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ja peter ik denk dat het dan tijd wordt voor een nieuwe hoes maar ja je kunt natuurlijk ook die hoes er tussen uit peuteren en dan vervangen als je ooit een keer nieuwe schokbrekers moet.
maar dat is wat je zelf wil.

groetjes jan.

salij (0), 17 jaar geleden

Kijk ook eens naar de veer zelf,of dat die niet gebroken is.
Dit is een kwaal vooral de onderste winding wat je haast niet ziet,wel opkrikken dat veer ontspannen is.
Groetjes Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.