Renault Trafic: schokken bij het optrekken/achteruit parkeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Mijne Heren,

Mijn Traffic vertoont sinds enkele weken wat schokken bij het optrekken/achteruit parkeren, alle 4 de verstuivers zijn gereviseerd en laats was ook de luchtmassa meter vervangen.
Nu tank ik zo nu en dan om de beurt (Diesel Energy) daarna gaat het goed. Tot dat ik gisteren de airco weer even had aangezet en het verhaal weer van vooraf aan begon.

Mijn vraag aan jullie is klinkt iemand dit bekend in de oren, eventueel bij de dealer de inspuiting te resten/verhogen om zo doende het schokeffect wat weg te laten nemen. Als ik wel goed gas geeft dan hoor je de banden piepen, dus qua trekkracht zit het wel goed. Alleen nog het schok effect, of moet ik de verstuivers nog gewoon inrijden!

Dank voor jullie bijdrage

met vriendelijke groeten,
M. Zadou

zadou

Geplaatst door zadou (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Laat de auto eens uitlezen.
Zijn de verstuivers ingelezen?
Kan ook een software probleem zijn.
Werkt de EGR ? of is deze vervuilt.

zadou (0), 11 jaar geleden

Auto was laatst nog uitgelezen, geen enkele fout. Wat betreft de verstuivers, voor mijn type niet ingelezen te worden en de ERG was laats nog schoon gemaakt. Laatst nog de luchtfilter gestoft, was ook grotendeels schoon.

zadou (0), 11 jaar geleden

Ik heb gisteren de EGR gereinigd en sindsdien geeft hij meer rook, maar hij stottert wel minder (ik had het zorgvuldig gedaan met glassex en een klein fijn schroevendraaier/mesjes)

graag een reactie

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je eens in het inlaatspruitstuk gekeken toen de EGR eruit had?
Kan zijn dat deze kompleet verstopt is.

zadou (0), 11 jaar geleden

Beste Mensen
Vanmiddag ga ik de stofzuiger er op zetten, had namelijk ook met papier schoongemaakt misschien dat er "onbedoeld" wat is achter gebleven. Daarna het geheel goed sprayen met WD40.
Ik word er wel een beetje gek van, trillen doet hij nog steeds en het roken is er nu plots weer bij gekomen, vooral bij optrekken. Als hij stationair draait is er geen vuiltje aan de lucht.

jullie horen van mij.
mvg,
Zadou

zadou (0), 9 jaar geleden

we

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.