Renault Megane Grand tour: Schommelen en afslaan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een Megane GT sinds februari. De auto had toen 45.000 km gereden , en nu 50.000. Vanaf het begin heb ik dit probleem: Bij een warme start (binnen anderhalf a 2 uur na rijden) zakt het toerental vaak direct terug. In het begin zakte het onder 500 en de auto sloeg dan direct weer af, maar sinds de gasklep is gereinigd bleef hij in zo'n geval net aan de praat (600 tpm) en zag je het toerental daarna langzaam weer wat omhoog gaan.
Nu is hij deze week weer een paar keer op deze manier afgeslagen bij het starten (gasklephuis is hooguit 2500 km geleden schoon gemaakt). Toerental schiet dus bij start even naar 1200 en zakt dan onder 500 en hij slaat af.

Ook valt het vanaf het begin op dat de auto bij gas geven en gas loslaten altijd even schokt/ schommelt. Dit rijdt heel onrustig. Reinigen van het gasklephuis bracht hierin een lichte verbetering, maar het is er nog steeds.
Stationair toerental is ook niet helemaal strak.

Heeft iemand nog een idee? Kan dit e.o.a. sensor zijn? Bij uitlezen gaf hij eerder geen storingen aan.

gr Eveline

EvelineB

Geplaatst door EvelineB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Gasklephuis zal vervangen moeten worden...
Controleer ook even het zwarte plastic darmpje dat bovenop de gasklep vertrekt en naar het actieve koolstoffilter loopt. Dicht het desnoods even af en kijk of t beter is. Het zou kunnen dat het elektroklepje dat dit darmpje doet afsluiten of openen defect is of dat het darmpje ergens doorgeschuurd is bv. aan de riem alternator.

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

Hoi

Ik heb zo een soort gelijk probleem gehad... Bij mij was de benzinedruk regelaar inwendig lek... Er liep dus benzine door de vacuumslang... Waardoor hij verzoop bij stationair toerental....

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...


trek maar eens het vacuumslangetje los van de benzinedruk regelaar en kijk of die vochtig is vanbinnen of bij draaiende motor er benzine uit loopt..


ik hoop dat dit je probleem verhelpt...

prijs benzinedruk regelaar... 69 euro...
2 uur sleutelen ivm loshalen benzine injector rail waarop hij gemonteerd zit..


greeetsss

EvelineB (0), 15 jaar geleden

Ferry bedankt voor je reactie. Ik heb jouw topic gelezen en herken er niet echt mijn probleem in. Ten eerste is het bij mij alleen bij een warme start, en lang niet altijd. Hij start vlot, maar daarna gaat het pas mis. En stilvallen bij het rijden of bij gewoon stationair draaien doet hij nooit, als ik eenmaal aan het rijden ben gaat alles goed. Stationair loopt hij niet helemaal gelijkmatig, maar wat jouw auto deed (wegzakken en weer aanjagen) klinkt veel heftiger. Of lees ik het verkeerd?
groeten Eveline

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

het probleem van ferry is van een auto met een compleet andere motor en niet te vergelijken met die van jou.waar tank je en is er al een software update gedaan?

EvelineB (0), 15 jaar geleden

Ik tank vaak bij Total, maar niet altijd, hoezo? Ik weet van geen software-update, wat zou dat kunnen opleveren? Waar denk je aan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.