Renault Megane: airco lekkage

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ik heb bij mijn megane uit 2003 een probleem wat ik heir zal uitleggen.
de airco werkte naar behoren al vond ik na de aankoop ( een jaar geleden ) de vloer aan de bijrijderkant altijd wat vochtig. Vandaag meost de airco de hele rit aan en mijn medepassagier zei opeens ik heb natte voeten en ook werd de airco steeds minder koud. Thuis gekomen bekeek ik de passagiers kant en zag ik vochte plekken op de grond en tot mijn schrik zat het bagage "kluisje" op de grond helemaal vol water. Ik heb het spoor gevolgd en kwam bij een soort filter achter de middenconsole waar als je de airco aan zet op stand 4 meteen water ( helder ) uit komt .
wat is dat ? en wat is er kapot ?

dutchpepe

Geplaatst door dutchpepe (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

TheoStek (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is condenswater afkomstig van de verdamper, de afvoerleiding die naar buiten gaat van de condensbak zal verstopt zijn.

Pascal Limpens (0) PRO, 15 jaar geleden

Afvoerleiding verstopt.

Succes, Pascal

dutchpepe (0), 15 jaar geleden

de airco is door gespoten in duitsland de monteur haalde een hele vieze hand onder de midden concole vandaan, op de terug weg naar huis deed hij het wel veel beter en hij werd echt koud maar ook weer water langs de achterkant van de console, vervolgens is hij gisteren hier dichtbij naar een airco specialist geweest en die belde vanochtend hij is klaar en hij blijft helemaal droog en vanonder loopt er keurig water uit het overloopje. ik rij terug naar huis en weer water in het interieur ...Ik heb meteen gebeld en mij werd verteld dat hij het ook niet wist behalve dat met heel benauwd weer er wel wat kan bevriezen en dus voor condens kan zorgen ... dus nu weet ik nog niks en wat kost een nieuwe pomp in het worst case scenario en als er te weinig koudemiddel in zit word hij dan nog wel koud? want op weg naar huis na met de comprssoer te zijn door gespoten werd hij wel veel kouder...? wat kan ik laten doen ?

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Het is erg moeilijk om dat afvoerpijpje volledig schoon te krijgen. Loopt er onder de auto nog steeds water uit of is dat ondertussen ook niet meer het geval. Er kan nog steeds vuil in het afvoerpijpje zitten... Zelfs bij zeer benauwd weer moet dit in staat zijn al het vocht af te voeren.

dutchpepe (0), 15 jaar geleden

er loopt wel wat onder uit de auto ja , maar ook nog binnen in, de perslucht is er alleen vanuit het interieur "in"gespoten

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is volgens mij onvoldoende. Men moet onderaan het hitteschild vooraan boven de uilaat losmaken en daar het darmpje zien te vinden. Er zit daar op t einde een soort terugslagklepje (eigenlijk een rubberen lapje).
Dat moet open geplooid worden en langs daar met perslucht naar binnen blazen. Pollenfilter eruit en dan kan je daar het vuil eruit zuigen met eventueel een waterstofzuiger. Ook kijken dat de waterkast onder de zwarte plastic kappen onder de ruitenwissers schoon is en dat daar de afvoertjes niet verstopt zijn.
Open ook je opbergvak in de vloer, want dat zou ook wel eens vol water kunnen staan. Leuk als je boorddocumenten daarin zitten ...
Oh ja, dat had je al gemerkt blijkbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.