Renault Clio: Schrapend, rauw geluid bij koppeling intrappen

Bouwjaar: 1992

Goedendag,

Ik heb al een klein poosje een probleem aan mijn Renault Clio 1.2 uit 1992. Ik ben zelf redelijk handig, maar voor dit probleem weet ik niet zo 123 de oplossing. Wellicht dat iemand mij een duw in de goede richting kan geven. Het probleem luidt als volgt:

Wanneer ik een stukje heb gereden neem ik gas terug, maar houdt ik het gaspedaal nog net ingetrapt. Op dat moment komt er een rauw, schrapend geluid bij het linker voorwiel vandaan. Wanneer ik het gaspedaal loslaat stopt het soms. Echter, trap ik de koppeling in, dan onstaat het geluid direct weer. Laat ik de koppeling los (auto in z'n vrij) dan blijft het geluid aanwezig. Wanneer ik weer optrek of onder een bepaalde snelheid kom (ongeveer 30 km/u) verdwijnt het geluid. Het toonhoogte van het geluid is overigens niet afhankelijk van de snelheid, het is een constante toonhoogte

Alvast bedankt.

jeroencrezee

Geplaatst door jeroencrezee (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij is het lager aan de linkerzijde van de bak rauw. Zit volgens mij deksel op, en kun je geloof ik van buitenaf vervangen.

jeroencrezee (0), 18 jaar geleden

Het bleek een aandrijfashoes te zijn, die was er af geschoten. Nieuw vet erin, band erom en opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.