Renault TWINGO: Slaat af. fout op inlaatcircuit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: D4F A7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

De auto heeft 5 weken stilgestaan en heeft nu het volgende probleem.

Na het starten loopt deze auto beroerd en gaat het motorlampje branden en slaat dan af. Er is niet mee te rijden. Start wel weer direct, maar probleem blijft. Soms blijft ie op 3000 toeren wel langer doorlopen, maar dan terug op stationair laten komen valt hij weer uit.

Uitgelezen met Snap-on geeft deze alleen fout op inlaatcircuit. Code is 636, maar dat zal wel een Snap-on code zijn.

ECU laten her programmeren wordt hier op de site genoemd, maar dat was van een 2001 Clio. Is dat iets dat vaker voorkomt na bv lange stilstand?

Iemand een suggestie? (De accu was niet leeg trouwens)

Robbie

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 7 jaar geleden

Na lange stilstand is corrosie van contacten vaak de oorzaak.
Niets gaat vanzelf stuk...controleer stekkers op vocht/aanslag

Robbie Jensema (0) PRO, 7 jaar geleden

Dankje Hans.

Mapsensor signaal gechecked is goed. Krukas sensorsignaal gechecked en ook dik in orde. Blijkt dat we met remreiniger de auto aan de praat kunnen houden. Dus brandstofinspuiting stopt. Oorzaak inderdaad in slecht contact in de zekeringlast onder de motorkap.

Het brandstofpomp relais en het motorregeling relais zitten daar bij elkaar en na loshalen (zaten redelijk vast) van de beide relais en weer monteren liep de auto weer goed.

Blijft wel raar deze foutcode, maar is tenminste weer opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.