Renault Safrane: Slaat af na afremmen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Deze auto slaat vaak af na het afremmen en gas loslaten. Maar ook vaak dat het toerental ver weg zakt en de motor nog wel weer oppakt. Dit afslaan wordt de laatste tijd erger. We hebben de gaskleop al eens gereinigd, maar heeft niet veel geholpen volgens de klant.

Iemand nog tips die bij dit type de oorzaak kunnen zijn?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

janh5107 (0) PRO, 17 jaar geleden

stationair stappenmotor.
J.E

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

inlaatspruitstuk pakkingen. te controleren door er GERICHT met remmen reiniger op te spuiten. is het zo dat de motor reageerd in harder lopen of stilvallen zodra je ergens op inlaat spuit zal je daar de lekkage hebben zitten. Wat mijn voorganger zei zou ook nog gewoon kunnen hoor, maar dan zou ik eerst deze stelmotor reinigen en weer proberen.

Siem Bijman (165) PRO, 17 jaar geleden

Update: stationaire stelmotor eerst goed gereinigd, en geen effect. Signaal op de stelmotor gemeten met scoop en mooi bloksignaal wat reageert op gasgeven Toen nieuwe stelmotor besteld en gemonteerd, geen effect......helaas.

We zijn verder gaan meten en daaruit volgt dat de temp.sensor teveel weerstand heeft en de signaal-spanning bij warme motor te hoog is (2,5V terwijl het volgens schema 0,3 V zou moeten zijn)

Bij de apk was het stationaire co-gehalte ook veel te hoog, en dat zou ook op een verkeerd temp.signaal wijzen.

Morgen komt er een nieuwe t-sensor in, maar ik kan zo niet echt een verklaring vinden wat met het probleem van het terugvallen van het toerental bij gas loslaten te maken heeft.

Wie??

Rob M06 (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelde gehad met mijn Laguna van 1997. De dealer kon ook niets vinden en zei dat er niets aan de hand was. Het probleem bleef echter. Ben toen zelf naar een oplossing gaan zoeken en heb de gasklep losgehaald en schoongemaakt. Toen bleek dat het luchtomleidingkanaaltje onder aan het gasklephuis (dit is een heel klein kanaaltje speciaal voor het stationair draaien) verstopt. Met wasbenzine en een tandenflossborsteltje helemaal schoon gemaakt. zodat de lucht er weer doorheen kon bij het los laten van het gaspedaal. Hierna was het probleem bij mij in ieder geval opgelost. Mijn type renault heeft nl geen stappenmotor.

Siem Bijman (165) PRO, 17 jaar geleden

Deze dus wel Rob en we hebben de temperatuursensor vervangen en nu is het probleem inderdaad opgelost. En de 4-gas waarden zijn nu goed !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.