Renault Laguna: sleutelkaart renault defect

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Mijn sleutelkaart is stuk, alleen openen niet sluiten, schakelaartje is verdwenen. Kaart uit elkaar gehaald, toen bleek het schakelaartje los in twee delen in de kaart te zitten. De kaart zelf zat zo vast dat deze met demonteren in stukken is gebroken. Heeft iemand een goede tip wat ik nu kan doen? Is het mogelijk om dat priegelschakelaartje te vernieuwen. Of een andere oplossing zonder dat ik een peperdure nieuwe kaart moet kopen.

BVD voor eventuele tips,
B, van Rijn

sapi

Geplaatst door sapi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

cpescador (0), 15 jaar geleden

Hoeveel stukken zijn het? Kun je hem lijmen met 2 sec. lijm, en daarna een stuk tape er over plakken?
Ik heb de kaart van binnen nog nooit gezien, maar wel eerder op het forum gelezen dat iemand hem heeft opengemaakt. Deze persoon had hem als ik goed begreep half opengezaagd/gesneden.
Alternatief is dat je het binnenwerk zelf in 2 stukken pvc lijmt. A.h.w. zelf een copy maken met dezelfde
afmetingen.
Ben wel benieuwd hoe het binnenwerk er uitziet, want ik heb ook een kaart, waarvan de open knop het niet meer doet. Mogelijk zijn er microswitches te krijgen bij een elektro zaak?
Ik zou het op prijs stellen als je een foto stuurt.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

prettig ie zoekfunctie kijk is hier. http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

sapi (0), 15 jaar geleden

Voor een foto, kijk op 24 0ktober 2008 bij renault "keycard vraag" .

Sorriso (0), 15 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad, met beide sleutelkaarten (Laguna II).
Met een stanleymes voorzichtig de gleuf in de rand rondom opengesneden waardoor je 1 helft net zover kunt openbuigen zodat je erin kunt. Ik heb de contacten van de schakelaar opnieuw gesoldeerd en een stukje dunne karton bovenop de schakelaar gelegd omdat deze anders niet ver ingedrukt wordt.
Daarna de sleutel vastgelijmd en rondom met doorzichtige plakband dichtgeplakt.
Het is een heel gepruts en gepriegel maar dat doet ie het weer een paar maanden. Dan begeeft ie het weer en doe je weer hetzelfde.....

Ik mag hopen voor de rijders van de Laguna III dat er wel een degelijke sleutelkaart wordt geleverd, want die van de Laguna II kan weinig hebben.

willyvan (5) PRO, 15 jaar geleden

zijn inderdaad te maken vraagt wel wat handigheid wij d,oen het ongeveer hetzelfde als sorriso heb er al vele gemaakt,lijmen ze weer dicht zonder plakband

sapi (0), 15 jaar geleden

Het is inderdaad gelukt om een kaart te repareren met behulp van een andere defecte kaart een stanley mes veel geduld.
Bedankt voor jullie tips.

Masterkoos (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Ik heb mijn defekte kaart laten reparen: http://cgi.ebay.com/RENAULT-LAGUNA-ll-ES...

Zelfs bij mijn Renaultdealer waren ze geïnteresserd.

Succes.

Leo IJ. (0), 15 jaar geleden

[quote=willyvan]zijn inderdaad te maken vraagt wel wat handigheid wij d,oen het ongeveer hetzelfde als sorriso heb er al vele gemaakt,lijmen ze weer dicht zonder plakband[/quote]
Ik ben niet zo handig met een soldeerbout en heb Willy gevraagd mijn kaart te maken. 't Is allemaal netjes voor elkaar gekomen.

Nog bedankt, Willy!

sapi (0), 15 jaar geleden

Mijn Renault heeft geen sleutelkaart meer nodig. Hij is iets korter geworden, was overigens een geweldige auto,met 245000 km opde teller.
Bedankt voor de reactie
MVG. B. van Rijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.