Renault Trafic: slippende koppeling quickshift

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5dci

Hebben een renault trafic met slippende koppeling bij overschakelen, vooral bij de 3-4, 4-5 en 5-6. Bij nieuw aflevering deed het probleem zich ook voor alleen is dat later met een softwareupdate opgelost.
Een half jaar terug is de klant blijven staan met een lek druklager. Wij hebben toen een complete koppelingsset en druklager vervangen. het geheel is ontlucht en ingeleerd tot 3x aan toe door de renault dealer. Het probleem van de slippende (aanpakkende) koppeling blijft echter bestaan. Als je bij het schakelen zelf even gas terugneemt en iets langer wacht is het wel goed. het is dus echt bij het aanpakken van de koppeling. Het is net of blijft het druklager iets te langzaam wordt losgelaten. Ook bij handmatig overschakelen komt dit voor
Ben deze week naar een revisiebedrijf geweest en deze hebben de koppeling opnieuw ingeleerd en ontlucht maar ook zij kregen het niet voor elkaar.

Volgens de dealer ligt het aan het monteren van de koppelingsset en zou deze niet goed afgesteld zijn. Bij ons wil dat er niet in omdat het de zoveelste afstelbare koppeling al is die we monteren en we originele onderdelen hebben gebruikt. Ook denken wij dat de koppeling dan altijd moet slippen.

Zelf denken we meer aan de robot die het geheel schakelt/koppelt dit op de gok te proberen en zoiets te vervangen is ook vrij kostbaar.

heeft er iemand een idee of is je dit ook een keer overkomen? laat het ons dan aub weten.


Vriendelijke groet Arend

booter

Geplaatst door booter (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

sensor op koppelingspedaal wel helemaal in orde? de info die het zaakje krijgt zeg maar... storingscode's?

booter (0) PRO, 11 jaar geleden

Geen storingscode's, ook uitgelezen bij de dealer en de revisiespecialist.

Krijg de auto over 2 weken en ga dan de bak er weer achterweg halen.

Groeten Arend

booter (0) PRO, 10 jaar geleden

schakelrobot is vervangen hoewel volgens de dealer dit absoluut het probleem niet was, DUS wel!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.