Renault Kangoo: Snelheidsmeter valt spontaan uit

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Sinds vandaag valt spontaan de snelheidsmeter bij tijd en wijle uit. Als zich dit voordoet, dan telt de km-teller ook niet meer op. Maar deze brandt wel gewoon. Toerenteller doet het en de rest ook. Het is alleen de snelheidsmeter.
Iemand enig idee wat ik doen/testen voordat ik ermee naar de garage ga?

grt rob

turbo_rob

Geplaatst door turbo_rob (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

bouwjaar?
heb dit euvel wel eens eerder meegemaakt,toen zat er olie in de stekker van de km-senor..

turbo_rob (0), 13 jaar geleden

uit 2001.
waar precies zit de stekker van de sensor? Via dialogys zie ik bij het instrumentenpaneel dat op de zwarte stekker positie 8 het snelheidssignaal binnenkomt, maar dat is dus al bij het paneel zelf. Waar zit ie aan de andere kant?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik weet niet precies hoe het bij deze motoren zit,maar grote kans dat ie ergens bovenop de versnellingsbak zit.

turbo_rob (0), 13 jaar geleden

via dialogys inmiddels wat verder gekomen. er zit daar onder het hoofdstuk service bulletins een zoekschema voor storingen met de snelheidsmeter e.d. Ik heb de "nieuwe" instrumentenpaneel en heb deze kunnen testen. Bij het testen verspringt de naald netjes met 40 kmh.
Nu zegt het zoekschema dat ik de sensor moet bekijken, de stekker ervan, de + en de massa. Na veel gezoek in dialogys ben ik erachter gekomen dat de snelheidssensor inderdaad op de versnellingsbak zit. Uit de beelden is me niet duidelijk of dat nu aan de bovenkant is, of aan de onderkant. Tevens weet ik ook niet hoeveel draadjes er in de stekker van de sensor zitten (3 wellicht? de +, massa en signaal?).

Morgen maar eens de klep opentrekken. Versnellingsbak zit links (rijrichting bekeken) en uit mijn hoofd heb ik daar een kabeltje heen zien lopen. Die maar eens loshalen en zien of er iets gecorrodeerd is ofzo. Waar zit de massa kabel eigenlijk aan vast? Zijn het er meerdere?

Ik hoop niet dat het het tandwieltje is in de bak zelf. Althans, de kleine is nog wel redelijk snel te vervangen zag ik, maar voor de grote, moet de de bak open ===> veel kosten.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

het zal inderdaad wel een 3 polig stekkertje zijn. Je zult waarschijnlijk ook een 2 polige stekker vinden,die is waarschijnlijk van de achteruitrij-schakelaar (dan weet je dit vast)
massakabel zit vast aan chassis,maar dit zal niet het probleem zijn,dan vallen er meestal meerdere dingen uit/op

turbo_rob (0), 13 jaar geleden

super bedankt...morgen volgt de rest...

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

sensor op de bak veranderen

de meeste trek je er gewoon uit (kan wel hard zijn), bij oudere modellen (denk voor 2000) zit er dwars een ijzeren staafje die je er eerst moet uithalen.

turbo_rob (0), 13 jaar geleden

ik heb net de boel bekeken (hij zit wel op een naatje plek moet ik zeggen) en kon 1-2-3 niets ontdekken. Bedrading zag er schoon uit. Zag geen roest ofzo. IK heb toen voorzichting een beetje zitten frummelen en kon hem ca 1mm erin duwen. Blijkbaar is ie iets omhoog gekomen (dat heeft natuurlijk ook weer zijn reden). Ik heb geprobeerd de stekker eraf te halen, maar dat lukte me niet. Dwz ik had geen zin om met geweld te lopen trekken. Daarna een kort testritje en alles werkte de hele tijd. Morgen gaat moeders de vrouw ermee op pad, dus dan hoor ik het wel of ie nog steeds geen kuren vertoont. Mijn garagist zei dat het probleem zich waarschijnlijk weer spoedig zal voordoen, omdat er ergens dus wat speling is ontstaan. Maar goed, vervangen doen we dan wel. Een nieuwe kost iets van 3 a 4 tientjes en dan een half uurtje in en uitbouwen. Dat kost me iets van 5 a 6 tientjes. Is te overzien.
Bedankt voor de antwoorden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.