Renault Grand Scenic: soort olie

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Dag, kan iemand mij zeggen of het kwaad of schade kan om olie 5W30 te gebruiken ? In het onderhoudsboekje staat : gebruik niet 5W30 voor dit gamma. Wat kunnen evt. de gevolgen zijn ??

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

te dun.

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

Zal gewoon lekker een 5w40 vol syn gebruiken, en waarom wilt u een 5w30 gebruiken als je vragen mag? 5w30 wordt enkel bij renault toegepast op de dieselmotoren die zijn voorzien van een roetfilter, maar aangezien het bouwjaar van u auto denk ik niet dat er een roetfilter onderzit?

nihuni00 (0), 12 jaar geleden

Omdat de garage er nu 10W40 in gedaan heeft omdat ik wat olielekkage had. Er heeft altijd 5W30 in gezeten.! Door de oliewisseling ben ik uit nieuwsgierigheid in het onderhoudsboekje gaan kijken en zag tot mijn verbazing staan : gebruik niet 5 W 30 voor dit gamma. Er zit inderdaad geen roetfilter in. Vandaar dus mijn vraag of dit schade kan geven.

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

10w40 wordt ook niet aanbevolen het kan wel als alternatief. Elf 5w40 vol syn wordt aanbevolen ververs elk 15.000/20.000km met filter en je voorkomt een hoop problemen zoals motorschade en tuboschade!! Op het lange termijn kunt u dus beter 1x in het jaar je olie verversen met een goede kwalitiet olie en met de goede dope, hiermee verkom je deze problemen.

nihuni00 (0), 12 jaar geleden

Bas, bedankt voor je duidelijke antwoord. Hier kan ik wat mee. Ik zal je goede raad uitvoeren. Gr. Rien.

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

Suc6 ermee!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.