Renault Espace: speling koppeling gaffel Espace 2.0i F3R (video)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3R

Sinds kort heb ik een Espace, rijd heerlijk, alleen de koppeling is niet helemaal fijn, ik moet pendaal echt klem op de bodem in trappen dan kan ik hem met enige weerstand in de 1 of R krijgen. (bij niet draaiende motor gaat dit veel makelijker) Dus ik heb het gevoel dat mijn koppeling niet volledig ontkoppeld. Nu bekeek ik de koppelingskabel, waar deze aan de bak zit de gaffel. Het valt mij op dat de gaffel wel heel erg los zit??? dit ben ik van andere auto's niet gewend. (opel, Honda, Mishubishi) Ik heb er een filmpje van gemaakt voor de duidelijkheid, is dit normaal of is mijn drukgroep overleden. Graag hoor ik jullie advies/reacties!

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=VDwCxzXtI...[/yt]

MJS

Geplaatst door MJS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

volgens mij zit er een zelf stellend mechanisme in de kabel, nu je de kabel los hebt gehaald is deze opgesteld, en rijp voor de kliko, dit hoorde je ook toen je aan de kabel trok bij 18 sec. hier door komt de koppeling niet goed vrij

marcadriaen (0), 12 jaar geleden

Onlangs mijn koppeling vervangen op een mégane van 1997
ziet er gelijk uit aan deze op je filmpje
gaffel die loshangt is normaal: die steunt enkel tegen een rond bultje op je behuizing, en zit met 2 vingers rondom je druklager(-tje: het is niet echt indrukwekkend groot...)
hoogteafstelling pedaal zit op je pedaalas zelf denk ik
kijk eens na of daar niets klem zit?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

He Renaultmonteurtje. ik dacht het niet. Het stelmechaniek zit op de pedaal.. Bij los pedaal trekt de koppelingshevel aan de kabel.. Als je de padaal in trapt wordt de kabel in die stand op het pedaal gefixeerd. Afstelmechaniek in orde.. Als er bij de pedaal niets krom is is gewoon de drukgroep stuk. Ik denk dat zelfs te kunnen zien aan de hevel. Is in rust al door de middenpositie heen en kan gewoon niet vergenoeg meer.

abc (0) PRO, 12 jaar geleden

valt niet mee de kabel met 1 hand terug plaatsen :-)
als je de kabel volgt naar het schudboard zit er dan geen verdikking (bus)in de buitenkabel,ter hoogte van je koelvl. reservoir?
als dit zo is heeft renaultmonteurtje gelijk,maar kun je hem wel terug stellen door hem een kwart slag te verdraaien geloof ik.
dat die gaffel los zit is niet abnormaal

MJS (0), 12 jaar geleden

[quote=abc]valt niet mee de kabel met 1 hand terug plaatsen :-)
als je de kabel volgt naar het schudboard zit er dan geen verdikking (bus)in de buitenkabel,ter hoogte van je koelvl. reservoir?
als dit zo is heeft renaultmonteurtje gelijk,maar kun je hem wel terug stellen door hem een kwart slag te verdraaien geloof ik.
dat die gaffel los zit is niet abnormaal[/quote]
Ja er zit thv reservoir een vreemdstuk tussen. momenteel koppelt de auto wel gewoon? ik rij er nog in rond? maar moet dus pendaal klem op de bodem trapen om beetje behoorlijk te kunnen schakelen. Maar goed, ik ga denk toch de boel vervangen, want ik voel ook meteen weerstand zodra ik pendaal iets laat opkomen, maar de auto begint pas te rollen na 2 a 3 cm verder opkomen van pendaal. Lijkt er dus idd op dat drukgroep op is. Zo als te zien is staat staat de gaffel ook erg ver naar voren, dus hij heeft erg weinig slag om te ontkoppelen? dit is niet normaal lijkt me, helemaal als je ziet hoe ver die terug kan.

MJS (0), 11 jaar geleden

auto is verkocht, heeft na het filmpje nog 1000en kilometers gemaakt, dus zal wel bij de espace horen. bedankt voor alle reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.