Renault Grand Scenic: stabilisatorrubbers

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Ik hoor sinds kort een bonkend geluid onder de auto bij het rijden over putdeksels of putten in de weg. De trilling zet zich door op de pedalen en ook een klein beetje in het stuur. Bovenste veerschotels zijn recent vervangen, dus denk niet dat dit de oorzaak kan zijn.

Ik verdenk slijtage van de stabilisatorrubbers, aangezien deze afgelopen winter een enorme herrie maakten bij het nemen van vluchtheuvels.

Hoe kan ik de slijtage controleren om zeker te zijn dat dit de oorzaak is?

Kan een versleten draagarm eveneens dergelijk lawaai produceren? Heb 154 000 km op de teller.

Is het vervangen van de stabilisatorrubbers te doen zonder het subframe te moeten demonteren?

gverbiest

Geplaatst door gverbiest (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Het kan van alles zijn. Er kan iets los zitten of er kan ergens speling op zitten. Probeer eerst terwijl de auto op de wielen staat alle zaken die via rubbers verbonden zijn op speling te controleren. Waar hoor je het geluid? Voor? achter? links of rechts? Rij eens over een serie hoger en/of dieper liggende putdeksels. Eerst met de linkse en daarna met de rechtse wielen... Is het geluid van metaal? of rubber? Mogelijke gebreken. Bevestigingsbouten of moeren los van alles wat onder de auto bevestigd is.
Enkele onderdelen waar speling op kan zitten : draagarmen, fusee en stuurkogels, stabilisatoren en schokdempers , stuurhuis, ophangrubbers van motor versnellingsbak, uitlaat en brandstoftank. De veren op de veerschotels kunnen verkeerd gemonteerd zijn.

gverbiest (0), 12 jaar geleden

Ik ga eerst de verbindingsstangen van de stabilisatorstang loskoppelen en nagaan of het geluid dan nog aanwezig is. Zonee, ben ik zeker dat het de stabilisatorstang is die het geluid veroorzaakt.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi, systeem in je werk brengen... succes

Fluence (0), 12 jaar geleden

Heeft er iemand ervaring met het vervangen van de stabilisatorrubbers? Kunnen deze vervangen worden zonder het subframe los te maken?

abc (0) PRO, 12 jaar geleden

nee je moet het subframe een stuk laten zakken

Bas_petiet (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt ze proberen om ze met wat spuitvet in te spuiten,maar wil het goed doen dan moet je het subframe echt laten zakken! Weet je zeker dat de stabstangen en de fussekogels geen speling hebben?

Fluence (0), 10 jaar geleden

Hello

Probleem is opgelost door de twee draagarmen te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.