Renault laguna: stank airco

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb sinds een aantal maanden een renault Laguna. Als ik de airco inschakel, stinkt deze. Ik heb begrepen dat je dit kan verhelpen door het interieur filter schoon te maken of te vervangen. Weet iemand waar ik dit filter kan vinden? Of zijn er andere oorzaken van de stank?

Kees77

Geplaatst door Kees77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Riel (0) PRO, 17 jaar geleden

De stank wordt veroorzaakt door de vochtige airocondensor. Bij de dealer krijg je een spuitbusje welke je in je auto kan plaatsen. Deze lost schimmels e.d. iewat op, en heeft bij mij al diverse keren een goed resultaat gehad!

Het busje kost nog geen 2 tientjes, je klikt het vast, zet airco aan, ramen dicht ne laat auto lopen tot t busje leeg is. Maargoed, dat staat ook exact op dit spuitbusje geschreven. Rijd eens langs de Renaultdealer en vraag hierom!
Het filter bevindt zich onder de voorruit onder de plastic kappen. Kan niet missen! Deze zorgt meestal niet voor stank, maar voor minder 'lucht' in de auto, kachel lijkt minder hard te blazen. Vervangen is altijd lekker fris uiteraard.

kim a (0), 17 jaar geleden

volledig met riel eens dit is 100% de condenser en spuitbusje krijg je inderdaad bij de dealer

mvg kim a

marwess (0) PRO, 17 jaar geleden

stank in de auto betekend meestal micro organisme nestelt zich om de verdamper controleer het afvoer slangetje van het condens water en het vervangen van het interieur filter is meestal ook niet verkeerd en zo`n spuitbusje kan wel eens helpen en dat kost ongeveer 12.50 euro

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.