Renault CLIO: Start amper tot niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Sinds 2 weken een probleem dat mijn auto ontzettend slecht start. Ene dag geen probleem (wat 1 x in de week voor komt) andere dagen start die na van alles te proberen. Grote beurt 2 weken geleden gehad, accu is vervangen, 3 reservesleutels met allemaal zelfde probleem. Soms pakt die hem wel maar valt die na 1 sec weer uit. Ik heb totaal geen verstand van auto's, maar ook geen zin om weer onnodig geld uit te geven aangezien garages toch van alles aansmeren. Iemand tips?

Sharon20

Geplaatst door Sharon20 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Bdp sensor is een verdachte , deze zit boven de versnellingsbak tegen het motorblok aan , je zou de stekker even in en uit elkaar kunnen doen de sensor zelf schoon maken om te kijken of het helpt , een nieuwe kost niet zoveel.

abc (0) PRO, 6 jaar geleden

veel garages/monteurs die je nu tegen de haren instrijkt ,maar goed ik zal een poging wagen .
wat doet het rode knipper ledje op je dashboard als de wagen niet aanslaat .
1,hij gaat uit en blijft uit als je hem op contact zet
2 hij gaat knipperen zodra je contact aanzet en blijft knipperen
3 hij gaat vast branden en blijft branden
geheel gratis advies om dit eerst te controleren

Sharon20 (0), 6 jaar geleden

Laatst heb ik hem door een vriend laten "maken", hij bleef elke keer in de startblokkering staan dus dat rode lampje bleef knipperen. Leek probleem te zijn in de sleutel, heeft hij toen opgelost en werkte voor een week. Maar nu doet die precies hetzelfde en geen rood knipperend lampje. Mijn garagebedrijf wilt hem maken, maar ben ik de auto 6 (!) weken kwijt en kost het ontzettend veel geld. Lijkt mij dat het ook op een andere manier moet lukken ipv dat ik de auto 6 weken kwijt ben.

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

Dan zou ik die vriend bedanken, want hij heeft je sleutel (goed!) gemaakt.

Uit je reactie maak ik op dat het rode lampje nu niet blijft knipperen en dan is de meest voor de hand liggende oorzaak toch de BDP sensor. Kaleido 1 weet daar wat meer over.

Die sensor is een setje, samen met een nieuwe connector. Neem die erbij en haal geen imitatie, maar een originele bij de dealer (is niet zo duur). Als het goed is zit er een papiertje bij hoe je hem moet aansluiten, want verkeerd om aangesloten = niet werkend. Wellicht kan je vriend die voor je vervangen als je het hem lief vraagt?

Die garage probeert je mogelijk vanwege je irritatie buiten de deur te houden, vandaar die 6 weken (vakantieperiode, dus weinig personeel + werkvoorraad door de vakantie + geen zin)?

rob 250 (0), 6 jaar geleden

idd bdp sensor verdacht even iemand tegen stekkertje laten duwen als hij niet start zit boven op bak ,ook even loshalen 2 boutjes en slijpsel verwijderen wil weleens helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.