Renault CLIO: (zeer) hoog en schommelend toerental bij opstarten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M G7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Sinds een poosje heeft mijn auto een (zeer) hoog en schommelend toerental bij opstarten. 3000 tot 4000 toeren stationair. Als ik dan wegrij gaat de motor helemaal loeien. Schakel ik over naar een volgende versnelling gaat hij weer loeien. Het is net alsof er een automatische choke of cruise controle de auto overneemt. Blijf ik binnen de bebouwde kom rijden loopt de snelheid ook op en moet ik afremmen om op snelheid te blijven. Moet ik afremmen en stilstaan voor een stoplicht schommelt het toerental van 1500 tot bv 4000. Ga ik de rijksweg op voel ik er minder van, maar blijft het een soort ondersteuning.
Als ik na een stukje rijden een paar keer echt goed gas geef in stationair/ in z'n vrij, dan gaat de normaal draaien en rijd de auto weer als vanouds. Doe ik niks aan blijft het jojoën.
Het is niet zo dat het alleen met een koude motor gebeurd, maar ook gewoon bij warm weer en ook als ik bv die dag al gereden hebt. De auto is uitgelezen bij de Renault dealer maar deze kunnen niets vreemd vinden, dan wordt het een kostbaar zoekplaatje. Ik hoop dat iemand me kan helpen, want het is echt een fijne auto, maar nu kijkt de hele buurt als ik weg rij en niet positief..

Mrndhrtg

Geplaatst door Mrndhrtg (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RPJdeWeert (0), 6 jaar geleden

Het eerste om bij deze klachten te onderzoeken, is of er ergens valse lucht wordt aangezogen. Check alle vacuumslangen of ze nog lekdicht zijn.
Volgende verdachte is dan de stappenmotor, deze zit bij het gasklephuis. Schoonmaken wil wel eens werken, vervangen is beter.

Mrndhrtg (0), 6 jaar geleden

De stappenmotor is al vervangen, deze kan het helaas niet meer zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.