Renault Megane: start niet

Bouwjaar: 2004

Beste,

Ik heb mijn renault megane uit 2004 1.9dci naar de garage gebeacht voor vervanging van de koppelingplaat. Na het vervangen van de koppelingplaat wou de motor niet in 1 keer aanslaan en is de accu leeggelopen. Op de acculader gezet en toen we wouden starten ontplofde met een harde knal de zekerin die in het rode kastje zit boven op de accu. Men dacht dat de startmotor overleden was dus die nieuw vervangen maar zodra ik druk op start dan knalt er iets of verbrand de zekering in dat rode kastje boven op de accu. Wat heeft deze monteur in hemelsnaam verkeerd gedaan want we komen er niet uit.

opelastra18

Geplaatst door opelastra18 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Sloeg de motor in de garage ook al niet aan?
Waarom laat je de garage daar niet naar zoeken? Want dit lijkt mij garantie op de reparatie.

opelastra18 (0), 8 jaar geleden

Auto staat nog steeds in garage is subds de vervanging van de koppeling niet uit de garage geweest. Monteur zit met zijn handen in het haar.

opelastra18 (0), 8 jaar geleden

De eerste poginf wou de motor aanslaan maar toen raakte de accu op omdat de lichten aanstonden. Door de acculader is er iets ontploft een zekering en sindsdien niks meer. Zet hem op contact en zodra de motor wil starten knalt de zekering eruit boven op de accu.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Dat hoeft hij niet , hij moet gewoon even zijn uitgevoerde werkzaamheden nalopen , er is iets goed fout gemonteerd , kabel ergens tussen of iets dergelijks.

opelastra18 (0), 8 jaar geleden

Alles weer uit elkaar laten halen en bleek een bout tussen de vliegwiel te zitten volgens de monteur en nu alles weer aan het terug plaatsen en hopen op geluk.

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Hmm, lijkt op dezelfde prutser die drukgroepboutjes met dusdanig veel loctite in het vliegwiel had geschroefd, dat de plaat tegen het vliegwiel zat gelijmd.

opelastra18 (0), 8 jaar geleden

Auto starte toen weer probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.