Renault Laguna: Start probelemen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: RTI N 2.0 16V

De motor wil niet starten. Wordt wel rondgegooid. Als de ANWB tot 3 keer toe (mrt juni augustsus) er wordt bijgehaald en het volgende doet: Lucht inlaat eraf )1 klem eraf. Met bezine spuitbus aan de gang en maar pompen en starten opeen gegeven ogenblik gaat de motor lopen.( Let wel: de auto staat op "GAS" stand maar start standaard mbv benzine en na 1km of zo schakelt ie automatisch over op LPG.) Als de bezine bus zowat leeg is, is de motor warm genoeg om over te schakelen naar LPG. De aanvoer vanaf de carbarateur? er weer opgezet klemmetje vast en de ANWB bedankt en maar weer rijden. Nu op 7 sept voor de 4=e keer. Er zat altijd wel bezine in de tank hoor! Na overleg met mijn Renault garage: kan aan de injectoren liggen. De- en monteren en tussentijds schoonmaken: weinig goede ervaringen mee. Nieuwe kosten een dikke 100 euro pstk ex btw ex mont.(en dan is devraag, ligt het wel hieraan??) Fort-t, tot 2 keer toe erin gedaan (1e keer 1 flacon op +/- 40 ltr, 2-keer op volle tank). Oh, ja vergat ik bijna, kliene bistelling voor de 3-e keer, de ANWB man zijn buusje was weldra leeg. Ben naar huis gesleept. Let wel: de auto start dus wel, maar te kort op benz om over teschakelen naar LPG. EN NU KOMT HET MOOIE: NA 1- FDAGN VOOR DE DEUR TE HEBBEN GESTAAN, PROBEER IK HET EN JAWEL, HIJ DOET HET WEER. Tot 7-9 dus. Ik heb zelf het idee, dat ie " denkt " dat de gastoevoer nog open staat. en dus geen benzine MAG toevoeren. auto dus 12 jaar oud en staat nu op 347.000km. Nog wel iets positiefs: motor loopt als een naaimachientje en geen olie verbruik.

Gerard The One And Only

Geplaatst door Gerard The One And Only (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

teunissen (0), 16 jaar geleden

ik zou zeggen maak een afspraak bij Car Care Wallinga
Vaalserbergwg 307
5628CH Eindhoven
Rubriek: LPG-installaties

(040)2412760 (040)2410189

AS1 (115), 16 jaar geleden

controleer de massaverbindingen van de gasinstallatie. De injectoren van de benzine worden onderbroken als je op gas rijdt. Als er een massaprobleem is in de gasinstallatie dan kan het zijn dat de injectoren gelijk na starten worden onderbroken (die van de benzine dus). Ik spreek uit ervaring :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.