Renault Laguna: Start soms niet/moeilijk, slaat onderin toeren soms af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Hoi,

jaja weet het, laguna is geen geluksauto :) maar toch wil ik een probleem posten en hopen op een oplossing.
het zit zo: sinds een week of twee (toevallig ongeveer tegelijk gekomen als de nieuwe key-card) heeft de auto rare problemen.

af en toe start de auto niet: als je de startknop indrukt draait de startmotor wel, maar de motor slaat dan niet aan. Pas als je redelijk was gas bij geeft start hij, maar moet je wel zorgen dat de toeren niet te laag terugvallen anders valt de motor na lang "gesputter" langzaam dood. Als je echter genoeg toeren blijft maken blijft de motor gewoon lopen.

soms is het zelfs dat de auto in een bocht afslaat (waarschijnlijk omdat hij dan terugvalt in de toeren).

we hebben de auto bij de garage gehad, maar daar was het starten geen probleem, alles deed het gewoon goed. (zal je net zien dat de auto het daar wel helemaal goed doet).

dus weer mee gereden en ja hoor, problemen kwamen weer.

het is zeer hinderlijk, durven eigenlijk de auto niet meer mee te nemen omdat we bang zijn dat hij afslaat en je daar dan staat met je auto. Ik ben blij om te zeggen dat het niet mijn eigen auto is maar die van m'n ouders, maar wat een ellendig ding is het! Hoop dat iemand mij/ons hiermee kan helpen, dat het een bekend probleem is ofzo.

boemboem

Geplaatst door boemboem (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

CBR1000 (0), 16 jaar geleden

Klopt de Laguna phase 1 is niet bekend door zijn betrouwbaarheid. Toch hoop ik niet dat dit probleem weer wordt aangegrepen dit type auto weer even flink af te branden. Die discussies zijn namelijk al veelvuldig op dit forum behandeld.
V.w.b. het probleem, wellicht verstandig om even langs een renault garage te gaan en uitlezen van motormanagement.

boemboem (0), 16 jaar geleden

kleine aanvulling: nu heeft hij ook wel eens dat hij inhoudt als je gas geeft... het lijkt er voor mij als leek een beetje op alsof de brandstoftoevoer ofzo niet helemaal in orde is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.