Renault Laguna: Zenuwachtige Xenon verlichting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Ik weet dat het mooie van Xenon is dat deze zelf de hoogte bepaald van de lamp.
Als ik zoals net rij dan valt het me wel op dat de lampen heel vaak naar boven en beneden gaan, soms komt het heel zenuwachtig over en best irritant.
Zelfs als ik stil sta gaan de lampen op en neer bewegen!!!

Heeft iemand enig idee hoe dat kan en wat er mis kan zijn, dealer gebeld maar die konden me geen passend antwoord geven.

mikeys

Geplaatst door mikeys (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Op de stabilisator stang aan de achterzijde van de auto zit een armpje, en door het inveren van de gehele achteras beweegt dit armpje een sensor deze bepaald de hoogte van je lampen. er zit natuurlijk enige software tussen, want je lampen testen zich zelf vlak nadat je start. Misschien een optie om de accupolen even los te halen. Zie een vorige topic waarin iemand niet meer starten kon, even een harde reset en klaar. Niet geschoten altijd mis. Let wel op je navigatie systeem!!!

mikeys (0), 16 jaar geleden

@ Safrane, de laatset weken zijn me accu polen er al meerdere keren af geeest ivm kapotte accu dus dat gaat niet helpen, probleem was er trouwens daarvoor ook al.
Is die sensor een beetje makkelijk te zien of moet je daar echt ene techneut voor zijn?
En het zit dus op de achteras.....????

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Nee als je de auto op de krik zet, ik geloof bestuurderszijde achter dan kan je dat spul al zien

mikeys (0), 16 jaar geleden

Weekend toch grote beurt geven en dan staat hij op de brug, kan ik meteen eens ff kijken.
Bedankt voor de tip!!

fkoole (0) PRO, 16 jaar geleden

Aan de draagarm LV zit ook een sensor, die geeft wel eens vaker problemen.
Je zegt dat je de dealer hebt gebeld, maar als je bij de dealer langsgaat kunnen ze het systeem toch even uitlezen? Dan weet je tenminste wat er loos is aan het systeem.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Niet altijd, de storing moet wel aanwezig zijn. Als je bij de dealer staat en hij staat op de brug, was bij mij geen storing te vinden, echter bij demontage van de sensoren en testen, bleek af en toe een storing in het systeem te komen. Ik heb alle koppelingen schoon gemaakt en alle sensoren goed laten bewegen. Toen alles terug geplaatst en geen probleem meer gehad.

Nog iets: de auto heeft twee sensoren, 1 op de achter as (die alleen de hoek meet) en op de linker draagarm (deze meet de hoek van de as en berekend hoe de koplampen moeten staan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.