Renault Laguna: Laguna 1994 Automaat trekt op met een schok en schakelt slippend

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb nog een vraagje over de laguna 94 automaat. Bij het optrekken van de auto moet je ontzettend voorzichtig gas geven anders trekt de auto met een flinke schok op. Ook bij het schakelen tussen de versnellingen hoor ik eerst het toerental even omhoog gaan (alsof ik bij een schakelbak de koppeling een stukje induw) en dan pas gaat de volgende versnelling in. Dit is verder niet echt storend in het rijden omdat je erg vloeiend van de ene naar de andere versnelling gaat, terug schakelen gaat echter wel in directe stappen en ik vraag mij dus af of dit normaal is.
Ook wil de auto niet kruipen zoals een andere automaat die we rijden (mazda 626) en dit is erg hinderlijk als je op een helling staat voor het rode licht bijvoorbeeld, want je auto loopt terug. Ik weet dat jullie geen kristallen bol hebben, maar wel veel ervaring. Mijn vraag is dan ook of ik met een eventuele ATF oliewissel hier iets kan oplossen of dat er andere mogelijke oorzaken zijn die niet te duur gaan uitvallen. Of kan ik beter kijken om de auto weer zo snel mogelijk kwijt te worden omdat de bak waarschijnlijk aan gort is ?

Bij voorbaat dank voor de reakties !!

Martin.

p.s. Als er meer info nodig is, vertel me hoe ik deze kan geven en ik zorg ervoor.

Geplaatst door

Lampje6438 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dat 'ie niet kruipt en slipt is foute boel. Hij was eerst wel goed? Gecontroleerd op lekkage?

AS1 185

17 jaar

De auto is zo gekocht, dus ik weet niet hoelang dit al speelt. de auto heeft 130.000 op de klok, maar dit verhelpen gaat dus onbetaalbaar worden begrijp ik ?
Ik vindt geen olie onder de auto, dus lekkage zou ik zo niet durven zeggen. Ik weet niet hoe ik dit zou kunnen checken....

Lampje6438 0

17 jaar

Een auto kopen met een slippende automaat.....uh waarom??

Er zit een vulbuis. Zuig daar eens olie uit. Zal wel verbrand ruiken.
Zo niet, dan kan het een te laag oliepeil zijn. Gooi eens een halve liter ATF erbij (Dexron II of III)

AS1 185

17 jaar

Nou heb niet echt proefgereden met de auto, had snel een extra auto nodig en deze kon voor weinig gekocht worden. Olie ruikt niet verbrand en is mooi rood.

Lampje6438 0

17 jaar

Zit er dik in dat deze net is ververst in een poging het probleem op te lossen.
Je kunt nog even bijvullen proberen. Het oliepeil kan te laag zijn, dan krijg je ook deze verschijnselen.

Niet proefrijden met een auto....volgende keer maar wel doen?

AS1 185

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.