401 bezoekers online

Renault Vel Satis: starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2200

erg kort omschreven, heeft de akku wel stroom of voldoende vermogen.

RolandUitB

Geplaatst door RolandUitB , lid sinds 2 jaar geleden

9 Reacties

RolandUitB, 2 jaar geleden

Sinds deze ochtend start het apparaat niet meer. Indien ik de start-knop indruk, gebeurt er niets ... Hij staat in z'n vrij, alles is zoals hij gisterenavond nog wel startte, maar vanochtend niet meer ... suggesties? Ander gooi ik dit ding de deur uit, het heeft al genoeg geld gekost !!!

RolandUitB, 2 jaar geleden

Ja in principe wel, althans dat denk ik toch ... je hebt niet goed gelezen ...
De startmotor doet niets! Geen poging om, zelfs al is de accu leeg, een poging om te starten ... er gebeurt gewoon niets ....

RolandUitB, 2 jaar geleden

Terwijl de radio, airco etc wel werken, alles uitgezet uiteraard, maar er gebeurt gewoon NIETS !!!!

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

Nogmaals; heeft de accu wel voldoende vermogen?
Dat de radio speeld zegt niets en de airco werkt alleen als de motor loopt...
De startmotor heeft meer vermogen nodig dan een radio.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Goed we hebben gelezen , aannames werken niet , meten wel , controleer je accuspanning , controleer of er een startsignaal komt van 12v op je startmotor.
Zekeringen heel ?

jan5047 PRO, 2 jaar geleden

Geef hem eens een starthulp of meet inderdaad de accu spanning in belaste toestand is dat in orde kan ook de startmotor nog het probleem zijn, in dat geval kan een tik met de hamer wonderen doen

RolandUitB, 2 jaar geleden

En welke zekering mag dat zijn, startvergrendeling??

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Gewoon allemaal controleren , sommige zekeringen hebben dubbele functies maar wordt dit nergens aangegeven.

Heino4267, 2 jaar geleden

Tussen de startknop en de startmotor zitten verschillende zaken, die je allemaal moet onderzoeken.
Je zou bv. (Met de auto op de parkeerrem en de versnelling in P of vrij!) eens kunnen proberen of het kleine stekkertje op de startmotor nog goed contact maakt. Je zou dan meteen kunnen proberen of de startmotor de oorzaak van het falen is: haal het kleine stekkertje van de startmotor af en verbind met een stukje draad dat contact op de startmotor door met de dikke moer die de dikke rode voedingskabel op de startmotor vastmaakt: dan moet meteen de startmotor gaan draaien.
- Als dat niet gebeurt, is er iets met je startmotor/startrelais en moet je een gereviseerd/wissel exemplaar monteren. - Als de startmotor wel reageert op dat draadje, komt de stuurspanning niet aan op het startrelais (die dikke ronde cylinder op je startmotor). Je kunt dan de klemwerking van het stekkertje met een tang herstellen zodat het stekkertje weer goed vast op het startrelais zit en aan de draad zit.
Ook kan je de draad van dat stekkertje zo ver mogelijk terug de auto in volgen, om te kijken of er beschadigingen aan zitten die een onderbreking in die draad veroorzaken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.