Renault 19: starten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

mijn auto wil niet starten, als ik het contact om draai gaan wel alle normale lichten branden op het dashbord.
Laatste tijd had hij wel moeite met starten als het vochtig was hiervoor had ik de verdeelkap ingespoten.
Maar nu doet hij helemaal niets meer hij gaat ook niet draaien, ik vermoed dat de startmotor kapot is, maar waar zit deze ik vermoed bij het schutbord.

velth636

Geplaatst door velth636 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

ik heb ook startproblemen meegemaakt heb toen ook de startmotor vervangen ( ford escort 1.6 8v) maar starte daarna nog niet accu gemeten was leeg 10,5Volt opgeladen maar was weer snel leeg, heb toen een zwaardere accu geplaatst 70 ampere en andere bougie's plus kabels en het was klaar.maar kan ook zijn dat de dynamo defect is of niet genoeg oplaad. gr jh

velth636 (0), 16 jaar geleden

ik heb de startmotor momenteel vervangen, na alles gemonteerd hebben deed de nieuwe het ook niet, (inmiddels achter gekomen dat er geen spanning op de constante stroomdraad staat.) heb nu een nieuwe draad van accu naar startmotor getrokken hij probeerd wel te starten maar gaat heel zwaar en gaat heel erg branderig ruiken en niet aan.

AS1 (115), 16 jaar geleden

maar is de accu al vervangen?

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=velth636]ik heb de startmotor momenteel vervangen, na alles gemonteerd hebben deed de nieuwe het ook niet, (inmiddels achter gekomen dat er geen spanning op de constante stroomdraad staat.) heb nu een nieuwe draad van accu naar startmotor getrokken hij probeerd wel te starten maar gaat heel zwaar en gaat heel erg branderig ruiken en niet aan.[/quote]
Als er geen constante spanning bij de startmotor komt zit het hier al niet goed. Wat voor een draad heb je getrokken ? Een dunne draad zal bij starten in rook op gaan omdat er veel stroom doorheen moet. Waarschijnlijk is dit ook wat je geroken hebt. Anders even de originele kabel nalopen en zoeken of hier ergens een breuk in zit.

velth636 (0), 16 jaar geleden

ik heb de accu nog niet vervangen, omdat er begin dit jaar naar gekeken is en toen was hij perfect hij had zelfs over

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.