407 bezoekers online

Renault MEGANE 2010: Startmotor of startrelais blijft hangen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M P8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

De Renault Megane Estate werkt met een sleutelkaart en start-stop knop. Sinds een paar weken is er een vreemd probleem bij het starten: in 5 tot 10 % van de keren lijkt bij het starten alsof de startmotor blijft 'hangen'. De auto blijft doorstarten terwijl de motor al loopt. Door direct weer de start-stop knop in te drukken stopt de startmotor en blijft (meestal) de motor gewoon doorlopen. Er is geen pijl op te trekken, soms doet de auto het een week lang prima met starten en de andere keer heb je het achter elkaar. Bij de garage kenden ze het probleem niet. Is het handiger de hele startmotor te vervangen of alleen het startrelais? Zit het startrelais in de startmotor of apart?

rgoerres

Geplaatst door rgoerres , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

0

kaleido 1, 3 weken geleden

Ik zou eerst eens meten of er stuurspanning aanwezig blijft als de storing zich voordoet , ik vermoed dat het probleem in de aansturing zit van de startmotor en niet de startmotor zelf.
Relais zit op de printplaat in de grote kast onder de motorkap.

0

rgoerres, 3 weken geleden

Dank voor de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Megane of stel zelf een nieuwe vraag.