426 bezoekers online

Renault MEGANE SCENIC 2003: Verlichting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

Hallo allemaal
Wie kan mij helpen...?

Mijn verlichting achter doet het niet, tevens heb ik ook geen kentekenverlichting, stadslicht en dashboardverlichting.

Zekeringen vervangen en gecheckt. Lampen zijn goed en de verl. Schakelaar is het ook niet. Geen trekhaak aanwezig. Wat nu???

Bartjuh1988

Geplaatst door Bartjuh1988 , lid sinds 3 weken geleden

2 Reacties

0

kaleido 1, 3 weken geleden

Zekering onder de motorkap ook gecontroleerd ?

    Ja, die naast de accu zitten. En die binnen in de auto zitten... - Bartjuh1988, 3 weken geleden
0

Heino4267, 3 weken geleden

Al je verlichting achter doet het niet. Dat kan maar één fout zijn: geen goede massaverbinding.
Maak een lichtunit achter open, zet dimlicht aan en verbind de buitenkant van een lamp meteen draadje met massa (bv. de kop van de trekhaak als je die hebt). Als dan de verlichting gaat branden, zoek je het printspoor van de massa op in die achterlichtunit: dat is het printspoor wat de buitenkanten van alle lampen in die unit verbindt. Boor daarin op een plek waar dat spoor heel breed is een 4 mm gaatje en maak een extra massadraad goed vast op het printspoor met een 4mm boutje en moertje. De andere kant van de nieuwe massaverbinding maak je goed vast op een stuk blanke carrosserie.
Enzovoorts.
Je kunt daarnaast ook kijken in de printconnector: je kunt de contactdruk daarvan tijdelijk herstellen door het contact dichter te buigen met een klein schroevendraaiertje of naald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Megane of stel zelf een nieuwe vraag.