Renault Megane: Startonderbreker

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Ik heb een probleem met mijn startonderbreker.

Ik ontgrendel mijn deuren en startonderbreker met mijn afstandsbediening. ( originele van renault). Het lampje van mijn startonderbreker op de sleutel die werkt, batterijen zijn ook niet op.
Alleen het lampje wat knippert in mijn auto werkt niet, dit is ook de reden waarom mijn auto niet start. Twee weken geleden ook dit probleem gehad en ineens na 3 dagen werkte hij weer.
Ik heb mijn auto laten uitlezen bij een Renault dealer en zij konden geen storing ontdekken.

Na twee weken weer zonder problemen rondgereden te hebben, was gister het ineens weer over. En helaas hij is niet te starten.
Heeft iemand enig idee hoe dit kan? Hoe dit te verhelpen is? En of het mogelijk is de startonderbreker eruit te halen?

Danny en Kim

Geplaatst door Danny en Kim , lid sinds 14 jaar geleden

6 Reacties

Cliodennis, 14 jaar geleden

Werkt de reserve sleutel ook niet ?

abc PRO, 14 jaar geleden

kan zijn dat de computer de code niet accepteerd.startblokkering is wel uit te schakelen.met de uitlees apparatuur kunnen ze zien of de code geaccepteerd wordt dus moeten ze daar even naar kijken

Danny en Kim, 14 jaar geleden

Beste Dennis, nee de reserve sleutel werkt ook niet.

ABC professional omdat de startonderbreker het vorige keer ineens weer kon doen, konden ze de storing bij de dealer ook niet uitlezen.
Gister hebben we geprobeerd om hem wederom te starten, wat niet lukte. De accu polen zijn losgehaald ( de auto schijnt zich dan te resetten) en ineens starte hij weer!!!
Ik heb een klein stukje erin gereden, vervolgens de auto weer op zijn plek gezet. Half uur later geprobeerd en wederom deed hij het weer niet.

De accu schijnt goed te zijn, maar ik heb er geen vertrouwen in. Er is onlangs een nieuwe ( zwaardere) radio ingezet. Ik denk dat de radio de accu teveel ontrekt en dat daarom de start onderbreker niet werkt. Zou dit kunnen volgens jullie?

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat je ontvanger niet goed meer is.

Danny en Kim, 14 jaar geleden

Is het mogelijk om dat te vervangen? En wat kost dat?

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

Ja je kan hem zelfs omwisselen met een andere auto.
Weet zo niet meer wat het kost, moet je eens informeren bij je dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.