Renault Scenic: Startonderbreker misleiden??

Bouwjaar: 1997

Beste techneuten,
Een wat oudere klant heeft bij ons een Scenic 1.6i van 1997 gekocht. Deze auto heeft een startonderbreker die alleen uit de blokkeerring te halen is door de auto met de afstandsbediening in de sleutel te sluiten en weer open te maken. Deze oudere klant heeft daar veel moeite mee. Heeft iemand van jullie een oplossing om bij dit type Renault de startonderbreker te verwijderen of om te leiden. Alvast bedankt!

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo ,,

kijk,, speel je even met dat kasje. klik klak.. als je dan goed luisterd..? dan kun je horen ongeveer waar ie ( zo fijn verstopt is vaak ) dan zie je een bos zwarte draden...!! deze draden zijn per 2 altijd tweeling... dus 1&2 3&4 5&6 enz, dus met 1&2 kun je dan één draad onderbreken...!! snap je hem nog....??
er staan nu géén nummers meer op die worden er afgeknipt tijdens de montage..!! ( ook de bedoeling er van ) dus dan zijn 3&4 ook weer een tweeling voor de volgende onderbreking ( bv, startmotor ) of brandstof, volg de zwart draden dan kun je wel zien waar ze heen gaan.......!!!! en maak dan de onderbreking ongedaan....!

sucses,,


( pas je wel even op voor aanspakelijkheid ivm, diefstal..? )



paul,

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

is dit niet de originele startonderbreker met de infaroodsleutel? want dan klopt bovenstaand verhaal niet voor deze auto.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

ja,,, caddy dat vroeg ik mij ook al af... dan geld idd, niet het bovenstaande..!! dan wordt het dealer werk.....

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Is bijna niet uit te schakelen. De enige mogelijkheid is de Ecu van de inspuiting te vervangen door een nieuwe en de UCBIC te configureren zonder startblokkering.
Jouw klant kan beter een scenic vanaf bouwjaar '99 kopen dan.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is eigenlijk niet te doen,deze startonderbreker maakt de onderbrekingen in de MM computer.

Hans

dupl-u-1259-5dd1471d1d2fb+twingo (0) PRO, 19 jaar geleden

Wil soms met de xr 25 koffer maar dit is wel zeldzaam.Zelf maar 2 keer meegemaakt.Kans is dus nihil via deze methode.Anders is deze niet eruit te halen.Is de sleutelkop niet gammel?Beste is dan een nieuwe te bestellen maar is wel duur.Straks doet de plip het helemaal niet meer en dat is lastig als je in de rimboe staat want dan kom je niet meer weg.Of de noodkode invoeren maar dat lijkt me geen goed idiee met deze klant.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon niet aan beginnen

Jansonius (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is inderdaad wel een af fabriek originele Renault startonderbreker. Zo te zien kan ik de klant maar beter een andere auto verkopen.

peter8828 (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad verkoop hem maar een alto, is niet te doen.Hij kan ook elke keer de noodcode invoeren,hihhii maar ja is meer werk.Niet moeilijk doen gewoon effe op het knopje drukken en klaar.

jomaru (0), 19 jaar geleden

Hoi Blaster Landy
Kun je mij iets meer vertellen over die xr 25 koffer?
Gr Hans

willyvan (5) PRO, 19 jaar geleden

je kunt ze soms uit programeren met xr 25 maar dan blijft rode lammp branden van de sartvergendiling en de cv werkt niet meer .
lukt niet altijd maar heb er een aantal afgeprogrameerd
maar beter is gewoon orgineel laten.
maar eerste fase zekerring kast(infarood systeem gaaf veel problemen en moest men noodgedwongen dit doen anders kost het de klant te veel geld.
de fm gestuurde sleutel met tag is veel beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.