Renault Laguna: startprobleem laguna 1.6

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo

Startprobleem bij mijn laguna
Startmotor ok
draden ok.

Bij insteken kaart alles ok en je hoort in de wagen een klik(niet van de starmotor maar van de aansturing via de kaart).
De verlichting in de kaartsleuf gaat uit en ook op het dashboard gaan de lampjes uit zoals t hoort.

Na diverse keren aan en uit start de wagen meestal uiteindelijk maar kan soms ook na pas 10 keer het knop indrukken pas slagen.

Wie heeft er eerder met dit probleem te maken gehad en wat was de oplossing.

Graag reactie!!!!!!!!!!!!

j.kruis

Geplaatst door j.kruis (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Wat gebeurt er precies "als je die negen keer de startknop indrukt en de auto start niet"? Gaat bv. je startmotor draaien of blijft het stil?

In je instrumentenpaneel zit een rood knipperlampje. Als dat uit is, is de startblokkering uitgeschakeld. Als de auto niet start, is dat lampje dan uit?
Als het dan namelijk niet uit is, is je startblokkering nog actief. Met dat gegeven kan je gericht verder zoeken.

j.kruis (0), 12 jaar geleden

Startmotor doet niets.
Op dashboard gaan de lampjes uit die uit horen te gaan in de kaartsleuf hetzelfde.
Soms haal ik even de kaart eruit en dan er weer in echter dit heeft volgens mij geen invloed.

Ik druk dan de startknop weer in en wacht even na enkel seconden gaat hij weer naar standby en dien je om te starten de knop opnieuw in te drukken.
Na dit enkele keren herhalen heb ik meestal geluk en start de wagen.

De startmotor draait dus niet in de ronde .
Deze is ook nagekeken is ok en de bedrading veroont ook geen breuken.
Lapje startonderbreker gaat uit .

Kan het zijn dat het signaal van de kaart niet goed wordt doorgegevn als de batterij niet meer goed functioneert/leeg is?

Alvast bedankt voor het antwoordt en de genomen moeite.

J.Kruis

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Uit jouw antwoord maak ik op dat de kaart correct wordt herkend (want de startblokkering gaat er zelfs iedere keer af), maar dat daarna de auto niet goed reageert. Het euvel zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je startrelais (een dikke bult op de startmotor zelf) niet goed meer is, of het kleine (AMP) schuifstekkertje dat daarop zit (of de bedrading tussen dat stekkertje en de computer).

Het zou zomaar kunnen zijn dat de auto niet de verwachte reactie terug krijgt na het indrukken van de startknop (nl. startmotor gaat draaien, motor slaat aan, dynamo geeft spanning af en vertelt de auto op die wijze dat de startprocedure correct is afgerond) en de auto weet het niet meer "en gaat in standby".

Hoe kom je daar achter?
Alles hierna met de versnellingsbak/automaatbak in vrij/Park en de handrem aangetrokken!!:
- het kleine schuifstekkertje op de startmotor kan je zelf controleren: maakt het goed contact en moet je evt. de klemmetjes iets dichter knijpen voor goed contact?
- als dat niet helpt, kan je met een stukje draad de dikke bout op het startrelais doorverbinden met het pinnetje waar het schuifstekkertje op zit: de startmotor moet dan direct gaan draaien (niet schrikken..). Als dat niet gebeurt of niet altijd gebeurt, is je startrelais kaduuk.

By the way: hoe oud is je accu? Als die ouder is dan 3,5 jaar, kan je auto allerlei onverklaarbare kwalen krijgen die niet direct te herleiden zijn naar de accu, maar die wegblijven als de accu vernieuwt.....

j.kruis (0), 12 jaar geleden

Goedenmorgen

Ga dit vandaag proberen.
Alvast bedankt voor de reactie.
Ik laat even weten of het is opgelost.

Mvg:J.Kruis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.