Renault Laguna: Raam gaat niet geheel open

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Sinds gisteren kan mijn raam aan de bijrijderskant niet meer geheel open. Gaat maar 1/4 naar beneden.
Kan hem nog wel naar boven krijgen doormiddel van de knop. Zowel de knop aan de bestuurderskant als de kant van de bijrijder geven hetzelde resultaat dus het ligt niet aan de knop.
Wat kan het dan wel zijn? De motor of de geleiddingsstang?
Komt dit vaak voor bij Laguna 2?
Is de deurpaneel makkelijk te demonteren? Volgens mij zit e maar met 4 schroeven vast. 3 Aan de onderzijde en 1 achter de klink, maar hoe zit het paneel nog meer vast? Toevallig met van die drukknoppen (man/vrouw) en moet je voorzichtig zijn met het demonteren en op bepaalde punten goed opletten?

Nog en andere vraag. Heb een tweede set velgen liggen (ik rij nog steeds op winterbanden) en wil deze zonder sensoren monteren. Ik vindt de sensoren te duur. Iets van 55 euro per stuk en dan nog laten inlezen voor 45 euro omdat dit type auto maar 1 setje velgen kan onthouden. Is de detectie van de sensoren zo uit te zetten door een bepaalde zekering te verwijderen? Of moet dit echt softwarematig gebeuren?

Koning Seat

Geplaatst door Koning Seat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Er zijn twee sets met sensoren in te leren. Even op marktplaats kijken in de buurt van arnhem verkoopt iemand ze nieuw orgineel voor veel minder.

Je kan het sensoren systeem alleen softwarematig uit laten zetten.

Voor de ramen zou ik de accu spanning er even afhalen, hierdoor moet je de eindstanden overnieuw inleren. Dit doe je door in stapje ( hij doet vanzelf stapjes als de spanning eraf is geweest) het raam naar beneden te doen en daar de knop 5 seconden vast te houden naar beneden. En dan weer raam naar boven doen.
Hou je radio code bij de hand!

Mocht dit niet helpen grote kans dat de geleiders stroef lopen, dan help ik je wel weer verder. Bij de 2001-2002 modellen zijn de ramen idd bekende probleem punten.

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

de geleiderkabel zal waarschijnlijk aan het rafelen zijn waardoor deze de werking blokkeert. Is bijna altijd zo.
Er bestaan reparatiesetjes maar heb er zelf geen ervaring mee. Het paneel komt er makkelijk vanaf, kan wel vasthangen met een kleefstrook.

Heb hier ooit gelezen dat men de stekker van de ontvanger deed om het bandensysteem af te leggen. Deze zit onderaan de wagen ter hoogte van de chauffeur. Weet wel niet of alle meldingen daarmee weg waren. Snel geprobeerd.

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Met de stekker los krijg je vier oranje wielen in je beeldscherm, vrij hinderlijk. Die kabel is vrij duur (lees het complete onderdeel) kan je een link geven hoe het anders kan.

Koning Seat (0), 12 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de tips. Ik ga vanavond het een en ander proberen.
@Safrane kan je mij een lnk sturen van het disablen van de banden?

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Dat kan je zelf niet, je moet iemand hebben met een clip. Een renault dealer heeft deze zeker. Het is ongeveer 10 minuten werk voor de garage, dus laat ze niet teveel rekenen.

Koning Seat (0), 12 jaar geleden

@Safrane. Ok

Vandaag paneel van de deur gehaald.
Het is inderdaad een gerafelde staalkabel. 't garagistje heeft gelijk.
Nu heb ik een probleem erbij gekregen. Bij het testen van de ruit is het staalkabeltje zover gerafeld dat het zicht heeft opgehoopt en de raam niet meer naar boven kan.
Ik moet zo dus: 1 alleen het gerafelde verwijderen, maar daar kom ik bijna niet met een kniptang of 2 ik knip de gehele kabel door, maar dan is mijn vraag heeft ie dan nog wel houvast?
Het is vandaag wat regenachtig en het raam moet sowieso dicht.
Ik ga het zo proberen of jullie hebben misschien nog een tip voor mij.

Ik laat het sowieso weten

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

kniptang en eendjestape....

Koning Seat (0), 12 jaar geleden

is opgelost met tape. en een nieuwe geleider. Totaal 75 € kwijt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.