Renault Megane: Startprobleem megane

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 DCI

Sinds een maand heeft mijn wagen problemen bij het starten. Wanneer ik de wagen wil starten en de startknop indruk, krijg ik een motor dat wel werkt maar niet aan wil slaan??? Er brand geen enkel lampje. Ik heb de wagen reeds naar de garage gedaan, daar vertelde de garagist mij dat de wagen bij hem perfect startte... Na een paar dagen de wagen terug thuis te hebben heb ik weer hetzelfde probleem. De ene keer start ie perfect, de andere keer doet ie niks. Niks opgelost dus... Terug naar de garage.. De garagist heeft de auto al uitgelezen en geeft geen enkele foutmelding weer (er gaat ook geen lampje branden). Er zit ook een nieuw pilletje in de kaart. Ik heb wat gelezen over een bdp-sensor, kan dit? Ik heb ook gehoord dat renault gevoelig is aan tankstations. De ene verteld mij te tanken bij Total, de andere weer niet omdat daar 'vuiligheid' in zit... De andere verteld me de tank zuiver te maken en filter te vervangen omdat hier water in kan zitten.

Conclusie: ik word hier een beetje hopeloos en knettergek van. Iemand die mij met dit probleem verder kan helpen?? Alvast bedankt!Melvin

MelvinO

Geplaatst door MelvinO , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

Heino4267, 7 jaar geleden

Ahaa, de startmotor werkt wel, maar de motor slaat niet aan.

De vraag is of je startblokkering wordt vrijgegeven als je auto niet start.
Kijk vóór het starten eens in je instrumentenpaneel: daarin knippert een klein rood lampje.
- als de auto niet wil aanslaan en dat lampje is NIET uit, wordt de startblokkering NIET vrijgegeven.
De oorzaak is dan de startblokkering: één van de startvoorwaarden wordt niet vervuld.
In zo'n geval trap je de koppeling een paar keer in (koppelingsschakelaar detecteert niet "Ingetrapt") en schakel je een paar keer door de versnellingen heen (versnellingspook wordt niet in "vrij" gedetecteerd) of je beweegt je automaatpook een paar keer door de versnellignen heen (automatische versnelling wordt niet in "P"gedetecteerd).

- als de auto niet wil aanslaan en dat lampje is uit, wordt de startblokkering vrijgegeven, maar start de motor niet.
De vraag is of de motor dan voldoende brandstof krijgt.
In die richting kan je dan verder (laten) zoeken.

In alle gevallen kan een Renault garage uitlezen waar de oorzaak ongeveer zit.

P.s. de sleuteldetectie werkt onafhankelijk van de batterijsleutel.

MelvinO, 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Gaat dit over het klein rode lampje dat ook flikkert als je wagen op slot is? (In het midden onderaan op het instrumentenpaneel?) Verder gaat er niets branden op het instrumentenpaneel. Wanneer de wagen afslaat, branden de lampjes van het accu, gordel en handrem wel. Die laatste twee hebben hier zeker niets mee te maken. Alle elektronica werkt dan alleen.

Heino4267, 7 jaar geleden

Ja, dat is hem. Die knippert rood als de auto is afgesloten.


En laat de auto eens afslaan in de 1 bij stationair (gewoon de koppeling laten opkomen).
Branden dan dezelfde 3 lampjes? Dan geven die geen aanwijzing over de oorzaak van het ongewenste afslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.