Renault Megane: uitlaatgaslucht via ventilatie in auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdi

Al een tijdje verbeelde ik mij dat ik soms uitlaatgassen rook in de auto, maar ruik het steeds vaker, iemand enig idee waaf dat weg komt, de uitlaat lekt niet, tenminste, ik hoor het niet lekken.

gnannen1

Geplaatst door gnannen1 , lid sinds 11 jaar geleden

11 Reacties

Ralf_Jensen PRO, 7 jaar geleden

olielekkage die op het warme motorblok begint te stinken? Deze luchten komen het interieur binnen. Sommige mensen vinden dit ruiken als uitlaatgas....

gnannen1, 7 jaar geleden

Ralf, bedankt voor reactie.
Om een olie lekage te vinden bij mn auto zal niet meevallen, hij lekt niet onder de auto, en onder de motorkap is het zo vol gebouwd dat je ook niet gauw wat ziet, maar zal es kijken morgen, je weet maar nooit

JagerAutomotive.nl PRO, 7 jaar geleden

Is er geen lekkage via een brandplaatje bij één van de injectors?

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Trek de plastic bovenplaat , die op de motor zit er eens af , zit in rubbertjes gedrukt , misschien zie je dan wat ?

gnannen1, 7 jaar geleden

Heb platickap verwijderd, geen olie lekage o.i.d. te zien, wel hoor ik nu een tjilpend bijgeluidje, kan dat iets zijn, en zo ja wat?

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Dat kan dus compressie/verbrandingsgas zijn wat ergens ontsnapt , of je snaar/multiriem die je hoort , om dit uit te sluiten , iets kruipolie op de snaar spuiten , als het weg gaat , heeft het niet met het eerste te maken.

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Filmpje misschien ook even hier plaatsen , kunnen er meer mee luisteren.
Heb je al kruipolie op je multiriem gespoten , om te kijken of dit verschil maakt ?
Je hoort inderdaad een tjilpend/piepend geluid , maar eerst maar eens wat uit gaan sluiten , kan ook uit je dynamo komen bv. koolborstels / lagers.

gnannen1, 7 jaar geleden

Deskundigen in ons bedrijfswerkplaats denken aan "brandplaatjes" , morgen even naar mij garage en de schade opnemen,
iemand idee of dit een kostbare reparatie gaat worden??

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Als het de brandplaatjes zijn , zou je in de regel ook roet moeten zien om de verstuivers heen .
Simpele test , pak een beetje zeepsop , giet dit om de verstuivers heen , werkt het beste bij koude motor , als de brandplaatjes lek zijn gaat hij bellen blazen .

gnannen1, 7 jaar geleden

Vandaag auto bij garage geweest, 1 brandplaatje lek, gelijk laten maken, heb wat geluk gehad, de verstuivers ed gingen redelijk makkelijk er uit, wat vaak toch een probleem schijnt te zijn. Het meeste werk bleek het goed schoonmaken. Maar mijn probleem wat dit betreft is op gelost, allen dank die hebben gereageerd

gnannen1, 6 jaar geleden

opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.