Renault 5: startprobleem na lang stilstaan

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Mijn auto heeft bijna 3 maanden stil gestaan en waar ik al bang voor was: hij start nu niet meer. De benzinetank is nagenoeg vol. De accu lijkt in orde, de verlichting doet het en op het dashboard branden de lampjes van de accu en de temperatuur na maken van contact. Als ik probeer te starten gaan deze 2 lampjes niet helemaal uit, ze blijven branden maar wel heel zacht. Als ik de motor wil starten hoor ik een klik (startmotor?) en af en toe een poging van de motor om te draaien, maar duurt max 1 sec, daarna niks meer, alleen beetje gezoem. In oktober (ca maand na apk) zijn de bougies vervangen, de accu was toen in orde. In september 2003 is er een nieuwe gereviseerde motor in geplaatst. Ben absoluut geen klusser en sta er alleen voor, dus weet even niet hoe ik dit het beste kan aanpakken. Misschien dat hier iemand is die dit probleem kan helpen oplossen voordat ik de anwb of een garage raadpleeg...

suus11213

Geplaatst door suus11213 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt erop dat de accu te zwak is om te starten. Doven de lampjes op het dashbord tijdens het starten bijna helemaal?

peter8765 (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij ook een te zwakke accu Suus!

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

Probeer 't eens met een paar startkabels. Lijkt er idd op dat je accu gewoon te weinig power heeft.
suc6

Urfali_63 (0), 19 jaar geleden

ik had ergens gelezen dat oude benzine (langer dan 2 maanden) ook voor problemen kan veroorzaken , maar ik denk zelf dat het gewoon de accu is. effe startkabels gebruiken en dan voor een half uur de snbelweg op en dan moet ie weer de oude zijn.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

de anwb komt gewoon als je belt, want daar betaal je het lidmaatschap toch voor

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

als de accu echt slecht is, red je het niet met startkabels !!!!

suus11213 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ik ga het proberen en als de accu inderdaad slecht is moet die maar vervangen worden, is geloof ik ook al iets van 6 jaar oud ofzo

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als een auto een tijd stil staat raakt de accu langzaam ontladen. Voor je de accu vervangt kun je proberen hem eerst op te laden met een acculader. De accu is al 6 jaar oud, maar wie weet gaat 'ie na opladen weer een half jaar mee. Scheelt in ieder geval weer bij een oude auto.

Succes,
Paul

suus11213 (0), 19 jaar geleden

Ngmaals bedankt voor de tips. Ik heb 'm gister weer aan de praat gekregen mbv startkabels en daarna ca 30 km gereden, en hij doet 't weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.