Renault Twingo: startprobleem startonderbreker blijft er op staan

Bouwjaar: 1997

Startprobleem met een twingo 1997 1200cc nieuw model op het dashboard geeft het lampje aan dat de startonderbreker is uitgeschakeld maar dan is er geen vonk,is er een mogelijkheid om de startonderbreker te overbruggen en waar zit deze startonderbreker?Dit is volgens mij een renaultprobleem maar het niet aanslaan komt nu steeds meer voor door de deuren te sluiten en te openen wil ie na 10x wel weer starten raar maar warm blijft hij continu vonken.Welke renault specialist weet raad.Ook zit er op het linkerschutboard een drukschakelaar weet iemand waar deze voor dient?

peter8820

Geplaatst door peter8820 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

De startonderbreker onderbreekt de brandstoftoevoer. Heb je geen vonk dan is er iets anders aan de hand.
Waarschijnlijk de BDP gever of de stekker hiervan. Deze zit gemonteerd op de versnellingsbak boven het vliegwiel. Probeer maar eens de stekker eraf te trekken en dan opnieuw erop te drukken.

peter8820 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tip de stekker los gemaakt(contactspray ingespoten) en de BDPgever schoon gemaakt nu lijkt het erop dat het probleem over is ik laat nog iets horen.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

de drukschakelaar die je ziet is een botsschakelaar. bij een aanrijding of grote schok slaat de motor af

peter8820 (0), 19 jaar geleden

Thanks, het probleem van het niet aanslaan is opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.