Renault Twingo: Vulnivo benzine tank meter werkt niet goed.

Bouwjaar: 1994

Toen ik laatst de auto parkeerde zat er nog maar voor 1 bolletje benzine in de tank. Toen ik 2 dagen later de auto pakte bleek er opeens voor 4 bolletjes in te zitten.

Omdat ik de zaak niet vertrouwde heb ik de auto toen afgetankt en er bleek de normale hoeveelheid in te kunnen die ik normaal ook heb met 1 bolletje over.

De meter gaf toen wel een volle tank aan. Nu heb ik alweer genoeg gereden om toch zeker 1 bolletje eraf te laten gaan, maar hij geeft nog steeds een volle tank aan.

Is de sensor kapot ofzo? Wat kan ik doen om te checken wat er aan de hand is?

groetjes Bruno.

Bruno1470

Geplaatst door Bruno1470 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is niet abnormaal voor een twingo De tank bestaat uit 2 delen een gedeelte zit de vlotter in waar de benzine naar moet overlopen vandaar die onregelmatigheid met de bolletjes

Bruno1470 (0), 19 jaar geleden

Wat kan ik dan doen om dit probleem op te lossen? Het is nogal vervelend als je zonder benzine komt te zitten. Moet ik ergens een tikje tegenaan geven of moet ik de vlotter vervangen?

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

accuklem losmaken 1 minuut. en dan kijken of er verschil is

johan.o. (0), 18 jaar geleden

dit lijkt mij niet de oplossing mijn vriendin heeft ook een twingo en zij heeft ook dit probleem, en geloof heel verveelend maar lijkt me sterk dat je bijna 2x per week je accu moet los halen is er geen andere oplossing.

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit probleem is niet te verhelpen.
Zie eerdere uitleg over de tank met een hoge hobbel in het midden. De tankinhoud wordt niet steeds opnieuw gemeten
Als je hebt gereden en het contact even uit geweest is zal de tank inhoud opnieuw gemeten worden.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga rijden op de dagteller.Na ongeveer 400 km opnieuw tanken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.